Forum Discussion

Squall-apex-'s avatar
2 years ago
Solved

BAN - włamanie na konto EA

Witam,

Dostałem informację na chacie Live  żeby opisać swój problem tutaj, więc:

Pewnego dnia zalogowałem się do gry Apex Legends i zauważyłem, że na friendlist mam jakieś randomowe osoby których nie znam. Od razu pomyślałem, że ktoś się włamał wiec zgłosiłem to od razu do pomocy EA gdzie poprosili o zabezpieczenie konta - zmiana hasła, dodanie weryfikacji itp - oczywiście to zrobiłem.

Okazało się, że problem nie został rozwiązany. I znowu coś działo się na koncie - np ranga wzrosła, miałem jakieś itemy których nie kupiłem.

Ponownie zgłosiłem się do pomocy EA gdzie dostałem informację, że ktoś loguje się na moje konto z Hong Kongu - powiedzieli, że zabezpieczyli mi konto i intruza już nie ma i tym razem się udało. Wróciłem do swojej gry.

Następnego dnia dostałem e-mail, że moje konto zostało zablokowane z powodu naruszenia regulaminu... Prawdopodobnie osoba która się włamała używała cheatów.

Teraz pytanie co mam zrobić żeby odzyskać konto. Widzieli logowanie z innego kraju, widzieli, że ta osoba używa jakiś cheatów - pozbyli się go i nałożyli bana na konto którego nie chcą zdjąć.

Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem?

• Hej,

Rozumiem niezadowolenie, szczególnie, że to nie Ty spowodowałeś blokadę na koncie. Na Twoim miejscu zacząłbym od wypełnienia odpowiedniego formularza na TEJ stronie.

Warto także zajrzeć TUTAJ , aby dowiedzieć się więcej o procedurach związanych z blokadą konta.

4 Replies

• spotkałem sie z podobnym przypadkiem i dalej tak mam, mam innego emaila z rosji ktorego nie moge zmienic ale jakos musze grac. Mam nadzieje ze na tym koncie nic sie nie stanie i ze wlamywacz zapomnial o tym koncie.

• Hej,

Rozumiem niezadowolenie, szczególnie, że to nie Ty spowodowałeś blokadę na koncie. Na Twoim miejscu zacząłbym od wypełnienia odpowiedniego formularza na TEJ stronie.

Warto także zajrzeć TUTAJ , aby dowiedzieć się więcej o procedurach związanych z blokadą konta.

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 day ago
2,470 Posts