Forum Discussion

Krystian70900's avatar
1 year ago

dlaczego po instalacji gry Apex Legends

dlaczego gdy próbuje zainstalować gre na EA to po jej niby zainstalowaniu odpala mi sie ta sama instalacja od nowa i tak w koło czekam cały czas na instalacje gry a tu instalacja rozpoczyna sie * od nowa proszę o odpowiedź  albo naprawienie EA ap

8 Replies

• Jak dobrze rozumiem to grę masz już zainstalowana, ale instalują ci się tekstury wyższej jakości która się nigdy nie zainstaluje.
    Albo EA jak zawsze ma problem z instalatorem, kiedyś rozwiązaniem na (origin) był customowy plik .bat który pozwalał na bez problemowe instalacje plików.
    Po tym jak się przenieśli na EA app, to mało kto korzysta z tego (ekhem).

Rozwiązanie: W przypadku apexa najlepiej zainstalować go ze steama, nie ma tam takich problemów 
    -Możesz spróbować uruchomić EA app jako administrator
    -zainstalowani gry na inny dysk niż na którym jest EA app
    -Na czas instalacji obniżyć kontrole konta użytkownika i po instalacji podbić poziom znowu (szukaj pod frazą UAC)
    -instalator może być blokowany przez antywirus, fire wall a nawet steama, najlepiej wyłączyć steama przez menadżer i jego wszystkie pod aplikacje
    -jak nie używasz ethernetu to warto go użyć (internet po kablu)

Problem nie polega na samym apexie, tylko na instalatorze EA. więc może szukanie pod tym zagadnieniem prędzej pomoże. 

mogą to jeszcze być wymagania instalatora do najnowszych sterowników najlepiej manualnie je sprawdzić bo z doświadczenia wiem że pokazuje mi najnowsze przy automatycznym wykrywaniu a nigdy tak nie jest. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Ze swojej strony dodam, że w przypadku problemów z instalacją jakiejkolwiek gry poprzez EA app warto kilkukrotnie wyczyścić  pamięć podręczną aplikacji EA a następnie  uruchomić program EAUpdater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe.

• ta ? a wiesz że to nie działa i najprawdopodobniej każda osoba która spotkała się z tym problemem pisała już do supportu który kazał nam to zrobić dokładnie to o czym mówisz i zupełnie nic to nie daje, fakt że EA potrafi zepsuć nawet instalator gry we własnym kliencie, na dodatek gry która jest ich własnym dziełem jest nieśmiesznym żartem z którego śmieje się cała społeczność graczy.

• @Krystian70900 Pobierz sobie próbnie jakąś inną darmową grę, np. SIMS 4. Jeśli się pobierze bez problemów to już wiesz, że winne jest EA i Apex a nie Twój sprzęt.
  • @Fyuri_YTNie mam gry zainstalowanej po gdy chce ją zainstalować na rozjebanym EA app który działa gorzej niż origin to po "ukończeniu instalacji nie mam żadnych plików na kompie to tak jak bym robił pustą instalację i nie jestem jedyną osobą z tym problemem więc sie pytam jak to naprawić bo żadna z odpowiedzi nie działa przez EA

• Krystian70900's avatar
    Krystian70900
    1 year ago
    @MrNoMercyForRus ta simsy nie mają tego problemu mają inny problem wyskakuje błąd xD ale tylko z apex jest ten problem o którym napisałem u góry
  • @EA_Kalina dobra a jak by tak naprawić tego zepsutego klienta "EA app" zamiast kazać graczą iść na steam albo chociaż przywrócić origina który działał i czemu EA wypuściło rozwalonego klienta który nie dziala?
  • Fyuri_YT's avatar
    Fyuri_YT
    1 year ago
    @Krystian70900 Jeżeli komputer nie ma plików. To prawdopodobnie masz jakieś wybrakowanie w postaci programów który żaden luncher nie zapewnia a przy instalacji gry tak owego blokuje i ponawia jako ponowną próbę instalacji. (To teoria która ma sens pod kilkoma względami) szczególnie przy nowym komputerze lub formacie i nowym dysku. Takim programem przykładowo jest microsoft visual c++ który nawet nie jest instalowany przy grach i wyskakuje błąd w każdym przypadku czy to gra bezpośrednio z jakiejś strony czy lunchera.

A do tego niżej, to origin działał tak samo tylko był bardziej „open source’owy” bo miał gorzej zakodowane pliki. EA APP to praktycznie to samo ze zmienionym GUI logo nazwą oraz systemem zabezpieczenia. Reszta kodu bez zmian, szczególnie w przypadku instalacji gdzie problem leży na lini serwera i twojego systemu, a ni aplikacji samej w sobie.

I pierwszy raz spotykam się z osobą która narzeka że steama trzeba pobrać, zazwyczaj jest na odwrót xD… w końcu EA po tylu latach przestało wymuszać u ludzi EA App bo zrozumieli że nie da się wygrać z 21 letnią platformą. Większość gier możesz kupić na steamie EA dalej zarabia, działa też tam subskrypcja. Jedynie co to EA app jest pośrednikiem logowania do serwerów teraz. Działa w tle jako nie kompletna aplikacja tylko jej wersja lite must have

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 9 hours ago
2,470 Posts