Forum Discussion
Możesz też spróbować sztuczki z testem połączenia. Włącz grę i jak będziesz w lobby, przejdź do ustawień sieciowych i zrób test połączenia. Są dwie możliwości - poczekaj do samego końca aby zobaczyć rezultat testu lub w połowie testu wróć do gry i spróbuj wybrać jakiś tryb.
Musiałem tak kiedyś robić z inną grą ale moim problemem był protokół ipv6, musiałem go zmienić u dostawcy internetu. Chociaż na udostępnianiu (hotspot) neta z telefonu (play) gra działała dobrze
Rydzu, dobry człowieku, przepraszam za wprowadzenie Cię w błąd.
Przy sprawdzaniu jak działa gra przez wi-fi kliknąłem wi-fi rutera (jakoś podświadomie, zupełnie tego nie kodując).
Kwestia innego neta i niedziałającej gry nie dawała mi spokoju. Poszedłem więc sprawdzić jeszcze raz.
Udostępniając neta z telefonu, gra działa prawidłowo. Więc już wiadomo, że to kwestia neta.
Jutro jeszcze raz dokładnie sprawdzę wcześniejsze Twoje zalecenia dotyczące ręcznego ustawienia połączenia.
Myślę, że wykonałem je prawidłowo, lecz jak widzisz, babole się zdarzają :D i lepiej się upewnić.
Pojawiło się jednak światełko w tunelu, dzięki!
- Rydzu20153 years agoSeasoned Ace@AgaBesties nic się nie stało, ważne aby udało się rozwiązać problem.
UPC zostało przejęte przez play, także jak masz w domu neta po kablu a router to connect box to możesz mieć protokół ipv6. Z własnego doświadczenia wiem że w niektórych grach może sprawiać problemy. W pierwszej kolejności sprawdź sobie wszystko na spokojnie z połączeniem i daj znać.
P. S
Jaki protokół ipv masz możesz sprawdzić na pc klikając klawisz Windows + R i wpisując komendę ipconfig - 3 years ago
Dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość :D
Sprawdziłem ustawienia ręczne i się zgadzają, jest tak jak napisałeś, ale jednak gra nie działa prawidłowo.
Zrobiłem też test - gdy kliknąłem gotowość w grze i pojawił się komunikat "członek grupy wstępne przetwarzanie" wyszedłem z gry i zrobiłem test połączenia.
Pojawił się komunikat, że "nastąpi test połączenia i może nastąpić utrata połączenia z serwerem gry".
Rozpocząłem test, nie kończąc go, wróciłem do gry i gdy gra złapała połączenie, zniknął komunikat o przetwarzaniu i czekałem normalnie na grę.
Gdy chcę sprawdzić ipv na lapku i wpisuję komendę to wyskakuje jakieś okienko, ale to jest dosłownie ułamek sekundy i ono się chowa.
Może jest gdzieś w tle, ale nie umiem tego znaleźć.
Mogę zadzwonić do play i z nimi pogadać, ale muszę wiedzieć o co pytać.
Ruter z tyłu na tabliczce ma napisane Technicolor.
- Rydzu20153 years agoSeasoned Ace
@AgaBesties, oj teraz ja wprowadziłem Cię w błąd, klawisz Windows +R wyskoczy okienko i wpisz cmd otworzy się wiersz poleceń i tam wpisujesz ipconfig. Szczerze powiedziawszy to technicolor jest bardzo słabym routerem.
I mam pytanie, czy masz powiązane konto psn z kontem EA, lub czy miałeś powiązane i je usunąłeś? Pytam ponieważ usunięcie powiązania może spowodować kilka błędów w grze a miałeś je korzystając z internetu play i vectra.Jak robisz test połączenia bez odpalonej gry to masz napisane że jesteś wpisany do psn?
Od kiedy mam ps5 to zdarzało się że pomimo iż mam opis online w grze pokazuje mi komunikat abym zalogował się do psn. Robiąc test faktycznie wychodzi iż nie jestem wpisany i muszę go zrobić kilkukrotnie bądź uruchomić ps5 na nowo.
Wracając do ipv i ewentualnej rozmowy z pomocą techniczną play. Możesz wprost powiedzieć że masz problemy w grach sieciowych, z telewizją streamingowa np. Netflix, Disney (zacinają się a czasem nie chce się włączyć film) czy nie blokują jakiś portów oraz czy mogliby zmienić protokół na ipv4.
- 3 years ago
Sagi ciąg dalszy 🙂
Zadzwoniłem do Paly i poprosiłem o zmianę protokołu z ipv6 na ipv4 (nie wiem czy dobrze i o to dokładnie chodziło)
Dziewczyna niby przyjęła zgłoszenie, Miałem dostać smsa o przyjęciu zgłoszenia wczoraj i niby dzisiaj drugiego jak technicy to ogarną.
Nie dostałem smsa o przyjęciu zgłoszenia wczoraj. Sprawdziłem te komendy na lapku i tam ładnie wyskakuje teraz co i jak, jest tam ipv6 i ipv4.
Po uruchomieniu konsoli, bez uruchamiania jakiejkolwiek gry zrobiłem test internetu i jest wpis do PSN. (z tego co kojarzę jak robiłem testy ogólnie, to zawsze był)
Natomiast nie wiem, czy koto EA jest połączone z grą. Nie wiem też jak to sprawdzić na kosnoli.
Czasem zmiana trwa 48h.
Jeżeli używasz tego samego adresu e-mail na kontach psn i EA to zaczynając grać w apex konta powinny się powiązać. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj
- 3 years ago
Dostałem z play takiego smsa
"Przykro mi, lecz nie ma możliwości zamiany usługi na IPV6"
Ja prosiłem o zamianę IPV6 na IPV4, ale nie wiem, czy dobrze poprosiłem, czy oni mnie źle zrozumieli, czy zrozumieli o co chodzi, choć wyraziłem się źle, a i tak nie ma możliwości zrobić tego o co proszę :P zagmatwane, ale dla mnie to jest czarna magia.
Wygląda na to że masz ipv6 i zrozumieli że chcesz ipv6 🤔 Nie wiem jak działa pomoc techniczna w play (chociaż mam u nich telefony od ponad 10lat i nie miałem potrzeby z niej korzystać) Spróbuj może skontaktować się z nimi przez okienko czatu lub ponownie telefonicznie. W upc, używając okienka czatu i wpisując ipv6 dostajemy odpowiedź że są z nim problemy(gry, telewizja) więc są świadomi tego że ktoś może poprosić o zmianę protokołu na ipv4.
- 3 years ago
Cześć.
Zadzwoniłem dzisiaj jeszcze raz Faktycznie źle zrozumieli. Poprawili zgłoszenie i czekam na efekty. Dam znać.
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 11 days ago
- 29 days ago
- 29 days ago