Forum Discussion
UPC zostało przejęte przez play, także jak masz w domu neta po kablu a router to connect box to możesz mieć protokół ipv6. Z własnego doświadczenia wiem że w niektórych grach może sprawiać problemy. W pierwszej kolejności sprawdź sobie wszystko na spokojnie z połączeniem i daj znać.
P. S
Jaki protokół ipv masz możesz sprawdzić na pc klikając klawisz Windows + R i wpisując komendę ipconfig
Dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość :D
Sprawdziłem ustawienia ręczne i się zgadzają, jest tak jak napisałeś, ale jednak gra nie działa prawidłowo.
Zrobiłem też test - gdy kliknąłem gotowość w grze i pojawił się komunikat "członek grupy wstępne przetwarzanie" wyszedłem z gry i zrobiłem test połączenia.
Pojawił się komunikat, że "nastąpi test połączenia i może nastąpić utrata połączenia z serwerem gry".
Rozpocząłem test, nie kończąc go, wróciłem do gry i gdy gra złapała połączenie, zniknął komunikat o przetwarzaniu i czekałem normalnie na grę.
Gdy chcę sprawdzić ipv na lapku i wpisuję komendę to wyskakuje jakieś okienko, ale to jest dosłownie ułamek sekundy i ono się chowa.
Może jest gdzieś w tle, ale nie umiem tego znaleźć.
Mogę zadzwonić do play i z nimi pogadać, ale muszę wiedzieć o co pytać.
Ruter z tyłu na tabliczce ma napisane Technicolor.
- Rydzu20153 years agoSeasoned Ace
@AgaBesties, oj teraz ja wprowadziłem Cię w błąd, klawisz Windows +R wyskoczy okienko i wpisz cmd otworzy się wiersz poleceń i tam wpisujesz ipconfig. Szczerze powiedziawszy to technicolor jest bardzo słabym routerem.
I mam pytanie, czy masz powiązane konto psn z kontem EA, lub czy miałeś powiązane i je usunąłeś? Pytam ponieważ usunięcie powiązania może spowodować kilka błędów w grze a miałeś je korzystając z internetu play i vectra.Jak robisz test połączenia bez odpalonej gry to masz napisane że jesteś wpisany do psn?
Od kiedy mam ps5 to zdarzało się że pomimo iż mam opis online w grze pokazuje mi komunikat abym zalogował się do psn. Robiąc test faktycznie wychodzi iż nie jestem wpisany i muszę go zrobić kilkukrotnie bądź uruchomić ps5 na nowo.
Wracając do ipv i ewentualnej rozmowy z pomocą techniczną play. Możesz wprost powiedzieć że masz problemy w grach sieciowych, z telewizją streamingowa np. Netflix, Disney (zacinają się a czasem nie chce się włączyć film) czy nie blokują jakiś portów oraz czy mogliby zmienić protokół na ipv4.
- 3 years ago
Sagi ciąg dalszy 🙂
Zadzwoniłem do Paly i poprosiłem o zmianę protokołu z ipv6 na ipv4 (nie wiem czy dobrze i o to dokładnie chodziło)
Dziewczyna niby przyjęła zgłoszenie, Miałem dostać smsa o przyjęciu zgłoszenia wczoraj i niby dzisiaj drugiego jak technicy to ogarną.
Nie dostałem smsa o przyjęciu zgłoszenia wczoraj. Sprawdziłem te komendy na lapku i tam ładnie wyskakuje teraz co i jak, jest tam ipv6 i ipv4.
Po uruchomieniu konsoli, bez uruchamiania jakiejkolwiek gry zrobiłem test internetu i jest wpis do PSN. (z tego co kojarzę jak robiłem testy ogólnie, to zawsze był)
Natomiast nie wiem, czy koto EA jest połączone z grą. Nie wiem też jak to sprawdzić na kosnoli.
Czasem zmiana trwa 48h.
Jeżeli używasz tego samego adresu e-mail na kontach psn i EA to zaczynając grać w apex konta powinny się powiązać. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj
- 3 years ago
Dostałem z play takiego smsa
"Przykro mi, lecz nie ma możliwości zamiany usługi na IPV6"
Ja prosiłem o zamianę IPV6 na IPV4, ale nie wiem, czy dobrze poprosiłem, czy oni mnie źle zrozumieli, czy zrozumieli o co chodzi, choć wyraziłem się źle, a i tak nie ma możliwości zrobić tego o co proszę :P zagmatwane, ale dla mnie to jest czarna magia.
Wygląda na to że masz ipv6 i zrozumieli że chcesz ipv6 🤔 Nie wiem jak działa pomoc techniczna w play (chociaż mam u nich telefony od ponad 10lat i nie miałem potrzeby z niej korzystać) Spróbuj może skontaktować się z nimi przez okienko czatu lub ponownie telefonicznie. W upc, używając okienka czatu i wpisując ipv6 dostajemy odpowiedź że są z nim problemy(gry, telewizja) więc są świadomi tego że ktoś może poprosić o zmianę protokołu na ipv4.
- 3 years ago
Cześć.
Zadzwoniłem dzisiaj jeszcze raz Faktycznie źle zrozumieli. Poprawili zgłoszenie i czekam na efekty. Dam znać.
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 12 days ago
- 30 days ago
- 30 days ago