Forum Discussion

___IPHANT0_0M__'s avatar
3 years ago

Battlefield 2042 - Celowanie

Produkt: Battlefield 2042
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD ---
Podaj ilość pamięci RAM w GB ---
Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Nie
W jakiej części gry pojawia się problem? Tryb dla wielu graczy
W jakim trybie? Conquest
Wybierz swój region Europa
Na którym serwerze się to stało? EU
Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) Po aktualizacji 4.2
Opisz pokrótce napotkany błąd: Celowanie źle działa.
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Ustawienia > Mysz i Klawiatura > Pieszo Czułość celowania myszą (żołnierz): 20 Pole widzenia: 90 Pole widzenia podczas celowania: WYŁ Celowanie stałe - żołnierz: WYŁ Płynna zmiana czułości przybliżenia: WYŁ Czułość celowania myszą (żołnierz): 100
Co się dzieje? Celowanie jest wolniejsze (mniej płynne) niż celowanie precyzyjne.
Co powinno się stać? Celowanie powinno być takie same jak celowanie precyzyjne.

Celowanie precyzyjne = celowanie po kliknięciu prawego przycisku myszy.

8 Replies

• @___IPHANT0_0M___ Witam. Nie bardzo rozumiem. "Celowanie jest wolniejsze" - Rozumiem, ale mniej płynę? Co to znaczy?

Jeśli chcesz mieć takie same celowanie z biodra i z ADS to musisz włączyć pole widzenia podczas celowania.
  • Ustaw sobie opcje jak powyżej i zobacz czym różni się celowanie z biodra i z ADS, z ADS jest normalne, a z biodra wolniej, nawet jeżeli ustawisz sobie dużą czułość celowania.

Jak włączę sobie opcje "pole widzenia podczas celowania"  to jest celowanie tak samo zepsute z biodra jak i z ADS. W BFV  i wszystkich poprzednich działa normalnie i w BF2042 też działało przed ostatnim updatem 4.2. Podczas grania przed nim celownik zachowywał się tak samo.

Mniej płynnie chodzi mi o to, że jak poruszasz myszą na pulpicie to fajnie chodzi, tak samo jak z ADS, a z biodra chodzi jakby celownik miał opór (nawet przy zmianie czułości).

Zmieniałem ustawienia, ale nieważne co zrobię to nie mogę otrzymać tego efektu.

Chce mieć takie same celowanie z biodra i z ADS, jak z ADS przy wyłączonym "polu widzenia podczas celowania", a mam jak z biodra.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @___IPHANT0_0M___ U mnie wszystko działa poprawnie. Usuń folder BF2042 z dokumentów. To zresetuje ustawienia, może coś się popsuło w configu.
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @___IPHANT0_0M___ Takie problemy może powodować któraś z nakładek w grze, albo wysoka częstotliwość odświeżania myszy 4k lub 8k lub ustawienia DPI w właściwościach w kategorii zgodność w aplikacji Battlefield. 

Szukałem podobnego tematu na angielskim AHQ ale nigdzie nie spotkałem tego problemu.
  • @ChytrookiTeż szukałem na internecie i nikt nie pisał o takim problemie. Obstawiam, że inni nie mają takiego problemu, albo go nie zauważyli. To nie jest bardzo duża różnica. Dzięki za próbę pomocy, ale chyba poczekam do następnej aktualizacji i zobaczę, czy coś się poprawiło.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @___IPHANT0_0M___ Słuchaj tam jest taka kpcja w grze jak czytanie czystych danych myszy? Nie wiem jak to dokładnie po polsku się nazywa, bo grę mam po angielsku i to się nazywa Mouse Raw Input. Spróbuj z ta opcja.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.622 PostsLatest Activity: 2 hours ago