Forum Discussion

Rydzu2015's avatar
Rydzu2015
Seasoned Ace
2 years ago

Pojazd YUV-2 Pondhawk i trofeum

Z opisu pojazdu wynika że jest to pojazd powietrzny czyli latający. Na ps5 próbując wbić trofeum "Niszczyciel powietrzny" - zniszcz pojazd latający za pomocą wyrzutni rakiet podczas skoku ze spadochronem,nie zalicza tego trofeum niszcząc pondhawk z javelin.

Czy nowy pojazd nie jest zaliczany do pojazdów latających czy w opisie trofeum wyrzutnia rakiet to jest tylko i wyłącznie wyrzutnia fxm33 AA?

W sumie w moim pytaniu jest też odpowiedź bo javelin jest na pojazdy naziemne ale pondhawk lata więc raczej jest pojazdem latającym, równie dobrze helke może namierzyć ktoś z lornetki (soflan czy jakoś tak 😉) i możemy strzelać z javelin, wyrzutnia rakiet to wyrzutnia rakiet 😛

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Rydzu2015 dobrze Cię widzieć 🙂 

Dzięki za Twoje pytanie i za razem odpowiedź :D 

• Rydzu2015's avatar
    Rydzu2015
    Seasoned Ace
    2 years ago

Hej @EA_Kuba

Moja odpowiedź jest też trochę dziwna ponieważ powinno zaliczyć zniszczenie pojazdu i zarazem nie powinno😂

Javelin namierza pojazdy naziemne co oznacza że pondhawk zalicza się do pojazdów naziemnych (można go namierzyć) jednak on lata więc jest pojazdem powietrznym i powinno zaliczyć trofeum. Można założyć że spadając ze spadochronem celujemy w czołg a w tym czasie na lini lotu pojawi się helka którą rozwalimy. Czyli powinno zaliczyć trofeum, strzelaliśmy z wyrzutni rakiet 🙂

Wiem że można to trofeum zrobić inaczej z wyrzutni AA ale pondhawk jest bardzo łatwym celem dla javelin a pewnie sama trofka była robiona z myślą o bardziej wymagających pojazdach powietrznych. 

Tu pojawia się pytanie/przemyślenie : to w końcu pondhawk jest pojazdem powietrznym czy nie? Jeżeli jest to dodanie nowego pojazdu powietrznego powinno zaktualizować trofea w psn i na innych platformach na których pojawiła się gra 🙂

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @Rydzu2015 Witam Kolegę! Ja tylko sprzedam tip że wszystkie osiągnięcia można zrobić na serwerach oficjalnych Coop. Polecieć helikopterem wyskoczyć i strzelić z m5. Akurat tu może nie zaliczać Javelina bo to broń z portalu. Zresztą wiele rzeczy nie działa 😛
  • Rydzu2015's avatar
    Rydzu2015
    Seasoned Ace
    2 years ago

Cześć @Chytrooki 🙂 tak wiem ale lubię wbijać trofea w trakcie gry multiplayer co sprawia większą frajdę, chociaż staje się to czasem męczące jak braknie punktu lub dwóch do obrażeń czy leczenia 😁

Generalnie to gra po ostatnich poprawkach zaczyna mi się podobać (chociaż niesmak po premierze pozostał) no i granie crossplay z "odpalonym" pcmr jest irytujące 😉

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.630 PostsLatest Activity: 14 hours ago