Forum Discussion
Steam Deck'te Windows 11'i kullanırken karşılaştığım Secure Boot hatasını ve Battlefield 2042 önyükleme sorununu çözdüm. Birçok kullanıcı, önyükleme dosyasını imzalamayı atladıkları için bu hatayla karşılaşır.
Adım adım Talimatlar:
1. Dosyayı indirin: Steam Deck Güvenli Boot (Deck SB) – evet. gidin ve gerekli ISO dosyasını indirin.
2. USB'yi hazırlayın: Rufus yazılımını açın. bir USB bellek takın. ISO'yu seçin, Bölüm Formatını GPT'ye ve Dosya Sistemini NTFS olarak ayarlayın.
3. Kritik Nokta: Yazma süreci başladığında, uyarı mesajında "DD Mirror modunda yak" seçeneğini seçin.
4. BIOS'a girin: Cihaz kapalıyken Ses Düşürme (-) tuşuna basıp basılı tutun ve ... (Hızlı Erişim) tuşlarına bas, sonra Güç düğmesine bir kez basın. 5. Kurulum Ayarları: Öncelikle, Secure Boot'u Etkinleştir seçeneğini seçin. Sonra, Enregister Deck SB EFI seçeneğine tıklayın ve onaylayın.
6. Dosya İmzalama: İmza aracı açıldığında, aşağıdaki iki dosyayı sırayla imzalayın:
- Seçenek 4: Windows bootmgfw (Ana önyüklemeci) -> Seç ve onayla.
- Seçenek 5: Windows bootmgr -> Seç ve onayla.
7. Yeniden Başlatma: Ana menüden 8. seçenek'i (Yeniden başlatma) seçerek süreci tamamlayın.
Bu adımlardan sonra oyununuz sorunsuz açılacaktır.