Forum Discussion

Szewczyk2115's avatar
Szewczyk2115
Rising Newcomer
2 months ago

Gra się wyłącza po uruchomieniu.

Witam mam problem ponieważ, grałem od początku w bf6 na starym procesorze i nie było problemów. Po wymianie procesora z i3-12100f na i7-12700f i dołożenia wodnego chłodzenia nie mogę już grać w bf6. Wyłącza się gra po kilku minutach od włączenia a czasami nawet jak jestem ledwo w  lobby proszę o pomoc.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Szewczyk2115​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i przesłane pliki. 

W raporcie DxDiag zauważyłem kilka błędów związanych z plikami systemowymi oraz grafiki (ntoskrnl.exe + nvlddmkm.sys). Zauważyłem również błędy związane z grą (BF6.exe i błąd c0000005). Wygląda również na to, że BIOS Twojej płyty głównej nie jest zaktualizowany a połączenie wyżej wymienionych błędów wskazywałoby na niestabilność systemu, szczególnie jeśli problem pojawił się po wymianie procesora. 

• Zacznij proszę od sprawdzenia temperatur procesora czy nie przekraczają 90 stopni - widzę że na Twoim komputerze zainstalowane masz oprogramowanie do monitorowania temperatur. 
    • Sprawdź czy problem będzie pojawiać się również po wyłączeniu profilu XMP (jeśli jest włączony)
    • Sugerowałbym również zainstalować ponownie przy pomocy Intel Driver & Support Assistant sterowniki dla chipsetu 
    • Ostatecznie jeśli czujesz się na siłach by wykonać ten krok - zaktualizuj BIOS. Miej jednak na uwadze, że jest to dość zaawansowany proces i jeśli nie czujesz się na siłach - pomiń go. Pomyłki przy wykonywaniu tej operacji mogą być nieodwracalne.