Forum Discussion

ARO-1983PL's avatar
ARO-1983PL
New Novice
20 days ago

Gra zawiesza sie

Witam 

Gra wiesz się w losowych monetach gry pomaga tylko twardy reset. PC aktualizacje zrobione. 

ryzen 7 7800 x3d

radeon  RX9070XT

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    19 days ago

Hej ARO-1983PL​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Zacznij proszę od kilku podstawowych kroków:

• Upewnij się, że Windows jest w pełni zaktualizowany
    • Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej bezpośrednio ze strony AMD
    • Spróbuj obniżyć ustawienia graficzne w grze i sprawdzić, czy problem nadal występuje
    • Jeśli używasz jakiegokolwiek OC (CPU/GPU/RAM), przywróć ustawienia domyślne
    • Zamknij zbędne programy działające w tle (overlaye, monitoringi itp.)
  • kxr9i4eqtog8's avatar
    kxr9i4eqtog8
    Seasoned Newcomer
    15 days ago

Mam to samo od ostatniej aktualizacji. Wcześniej wszytko chodziło perfekcyjnie . Ryzen 7900. .9070xt 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    14 days ago

Hej ARO-1983PL​ kxr9i4eqtog8​ 

Dzięki za Wasze odpowiedzi. 

Na forum pojawiło się kilka wątków, które opisywały podobne problemy, w których rozwiązaniem okazało się wyłączenie zintegrowanej karty graficznej z poziomu BIOS. 

Jeśli czujecie się na siłach w wykonaniu tego kroku, warto tego spróbować. 

• kxr9i4eqtog8's avatar
    kxr9i4eqtog8
    Seasoned Newcomer
    10 days ago

Nie udało mi się rozwiązać problemu jak narazie  . A zaczęło się  z miesiąc temu może 1.5 miesiąców po pewnej aktualizacji .po jakimś czasie gry  miałem tak zwanego  feezza " zamrożenie "a potem reset   czasem  wcześniej czasami później  . A czasem przestała działać najpierw  klawiatura i myszka  a potem następowało ścięcie .Próbowałem wszystkich tu wskazówek na forum .i nie tylko  od wlavOnej zintegrowanej karty graficznej.po resety nowe instalacje  reinstalacje i inne czary .Teraz jest jeszcze inaczej .nawet wystarczy że w menu jestem gry i  5  10.min się zatnie  wyłącza się monitor  i komputer chodzi brak obrazu  muszę go Restartować .dzieje się tak tylko w Bf6  wszytko inne dział bez zarzutu .kiedyś umnie bf6 też działało be zarzutów .Mój sprzęt to Asus 670e Hero  proc.ryzen 7900  karta graf RX 9070xt hellhund system win 10 

• ARO-1983PL's avatar
    ARO-1983PL
    New Novice
    4 days ago

Tak nic nie pomaga komputer za 10k i gra się wiesza no masakra