Forum Discussion

ReftyS's avatar
ReftyS
Seasoned Rookie
2 months ago

Czasowe odblokowywanie broni - pytanie oraz prośba do twórców gry

Czy pernamentnie traci się możliwość odblokowania broni po zakończonym evencie? Udało mi się odblokować broń w "California Resistance", ale teraz przy "Winter Offensive" nie mam możliwości czasowo tego wykonać. Myślałem, że core-owe rzeczy, czyli bronie będą normalnie dostępne do zdobycia nawet po zakończeniu eventu. Nawet w grach F2P nie spotkałem czegoś takiego... Przez to co raz mniej chcę mi się wracać do tej gry. Muszę grać w jakieś Battle Royale-owe wyzwania kiedy mnie Podbój czy Eskalacja najbardziej interesuje. Nawet inne tryby jak TDM, SDM, Gauntlet czy Dominacja są przyjemniejsze dla mnie i w nie mogę grać.

Proszę dajcie możliwość odblokowywania broni nawet po evencie. Zrobione tak zostało w Battlefield 2042 i proszę nie róbcie z tej gry gorszej niż F2P :/ Mam już 100h gry i chcę się bawić w tej grze, a nie męczyć i wybierać kiedy chcę coś odblokowywać. Zapłaciłem za grę pełną cenę, co jeszcze bardziej doskwiera. O wiele bardziej wolałem płacić za dodatki we wcześniejszych Battlefieldach i po prostu mieć dostęp do wszystkiego, a nie FOMO i jak coś przeocze to nie będę już nigdy zagrać daną bronią. Nie podoba mi się to strasznie i z wielkiego hype-u na grę zaczyna ulatywać powietrzę.

Proszę naprawcię tą sytuację i dajcie możliwość odblokowywania broni po evencie również.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej ReftyS​ 

Z racji tego, że event jeszcze trwa nie jestem w stanie w 100% zagwarantować, że będzie można odblokować zawartość z Zimowej Ofensywy po zakończeniu tego eventu. 

Mogę jednak potwierdzić, że zawartość z "Kalifornijskiego oporu" (wraz ze strzelbą DB-12) są możliwe do odblokowania poprzez wyzwania w grze. 

Aktualizacja wyzwania Sezonu 1. – odblokuj DB-12 już po aktualizacji „Kalifornijski opór” (BATTLEFIELD 6 I REDSEC)

• ReftyS's avatar
    ReftyS
    Seasoned Rookie
    2 days ago

Udało mi się odblokować broń, ale niestety czekan nie był dostępny po zakończeniu eventu.

Teraz widzę, że bronie z sezonu pierwszego nie są do odblokowania. Czyli gra się stała grą F2P? Myślałem, że płacąc za grę pełną cenę, to bronie oraz gadżety będą dostępne do odblokowania cały czas jak w starszych BF-ach. Skórki to nie jest część core-owa gry, ale bronie?

Nie chcę mi się już przez takie działania grać w grę. Po prostu czuję żal, że taka marka jak Battlefield podąża taką drogą. Dobrze, że nie kupiłem edycji Phantom, bo było mi jeszcze bardziej żal wydanych pieniędzy. Czemu zrezygnowano z Premium... Nie dość, że o wiele więcej zawartości, to jeszcze nie czułem się pokrzywdzony, że mi ucieknie jakaś zawartość :/

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.Latest Activity: 21 hours ago
202 Posts