Forum Discussion

ICOBRACOMMANDERI's avatar
ICOBRACOMMANDERI
Seasoned Newcomer
10 days ago

Permanentny BAN przez pomyłkę

Mam głupi problem dosłownie głupi, otóż dostałem permanentnego bana za (w sumie to nawet nie wiem za co) ale żadnych programów hackerskich nie posiadam, a tym bardziej nie używam. Stało się to w ten sam dzień kiedy zmieniłem dostawcę internetu oraz powiększyłem sieć o dodatkowy router gamingowy z z między innymi funkcją QoS. Postanowiłem sprawdzić czy mogę się zalogować na BF2042, wszedłem na grę tylko do menu żeby sprawdzić czy uruchomię grę, a na drugi dzień dostałem również bana i na BF2042. A na prawdę żadnych programów hackerskich, czy ułatwiających rozgrywkę, manipulacja z teksturami nie używałem, a nawet nie posiadam. Jak próbuję napisać odwołanie, to mi wyskakuje taki o to komunikat jak na drugim obrazku. Nie wiem co mam robić. Zapewniam wszystkich że nie stosowałem żadnych programów hackerskich, nawet nie miałem jakiś wybitnych cheaterskich statystyk.

2 Replies

• Marian_mort's avatar
    Marian_mort
    Seasoned Traveler
    9 days ago

Obecnie wątek dotyczący tych losowych banów jest najbardziej popularnym wątkiem dotyczącym Battlefielda 6 na tym forum, więc zdecydowanie nie jesteś sam. Jednak tutaj na forum nikt nie jest w stanie ci pomóc, nawet moderatorzy i administracja przypominają wielokrotnie w odpowiedziach, że są w tej kwestii bezradni. To co możesz zrobić to odwoływać się przez EA Help, jednak nastaw się nawet na miesiąc czekania - co jednak wcale nie gwarantuje unbana.

Niech cię nie zniechęci pierwsza odmowa bo będzie ona najpewniej automatyczna, odwołuj się do skutku/ostatecznej odmowy, bądź kulturalny (wiem że to trudne kiedy spotyka cię niesprawiedliwość) i jak najbardziej informatywny w swoich odwołaniach, opisz jakie programy mogły być włączone w trakcie gry które system anticheat mógł oflagować mylnie jako cheaty. Dobrze też będzie załączyć plik DxDiag (znajdziesz na internecie poradnik jak taki wygenerować).

Jeżeli dostaniesz ostateczną odmowę obawiam się że zostaje tylko rozwiązanie sprawy przez instytucje typu UOKiK lub jego odpowiedniki w UE.  Pamiętaj jednak że jeżeli faktycznie oszukiwałeś w grze to zgłoszenie tam fałszywych zawiadomień pociągnie za sobą większe konsekwencje aniżeli blokada gry.

• Nie nawidzę hackerów, stawiam na skill niż na cheaty, to żadna satysfakcja grać na cheatach, jak pisałem z supportem to stwierdzili że ktoś mi się włamał na konto, a po prostu zmieniły mi się adres m.in IP bo zmieniłem dostawcę internetu. Kazali mi napisać odwołanie. Zobaczymy czy mi przywrócą.

About Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.164 PostsLatest Activity: 17 hours ago