Forum Discussion

Levisooo's avatar
Levisooo
Rising Traveler
27 days ago

Portal - brak Botów

Dlaczego w trybie portal brak możliwości utworzenia rozgrywek z botami ?

Nie jestem graczem typu skacz jak królik i rób wślizg co 2 sec. na serwerach PVP więc jedyną formą rozrywki i szkolenia się był właśnie portal z botami. Dla mnie ta gra straciła sens. Nie weszyscy gracze są hardkorowi i już mają wymaksowane wszystkie bronie i dodatki. Wejście teraz na takie serwery nie daje żadnej zabawy bo człowiek ginie nawet nie zauważywszy przeciwnika nie mówiąc o czasie reakcji na cokolwiek.

Dajcie ludziom pograć w PvE bo niektórzy tak naprawdę po to kupili tą grę aby spokojnie sobie pograć z botami.

5 Replies

• Moim zdaniem nie działa też balans. Też nie raz mam tak, że jestem pewien że trafiam w innego gracza i okazuje się że żadna kula w niego nie trafia. A ja ginę nawet będąc schowany za ścianą kamieniem  czy za osłona która ma wsparcie. 

• Ja jestem przeciętniakiem, do aktualizacji sezonu 1 grało się w miarę dobrze  średnio od 30 do 60 fragów na mecz, teraz ledwo mogę 30 parę fragów uzbierać i to wydaje mi się wina balansu jak już wcześniej pisałem, bo wszyscy zaczęli latać z pistoletami maszynowymi i M4, mogą mówić ludzie że nie, ale to są mety w tym momencie. Jestem graczem który nie lubi non-toper latać z jedną pukawką tylko gra powinna wprowadzić prosty system który da każdej broni tyle samo plusów co minusów. Co do tych kangurów co skaczą i strzelają to po prostu nie mogę zdzierżyć że to nie zostało naprawione w taki sposób że za tego typu ruch gra powinna nakładać kary do precyzji strzału, bo to jest chore że ja kucam wycelowuje i nie mam precyzji takiej, jak ten co odbija się wyskakuje w powietrze i uwala cię nawet nie w 1 sekundę. System precyzji oni go jakoś nazwali, że kule lecą nie równo powinien być wywalony lub poprawiony, i też bym wolał pograć z botami w portalu po to żeby tylko farmić te zadania wyzwań, głupie i mozolne jak zadawanie 5000 obrażeń strzelbą z pociskami zapalającymi z gadżetu dla szturmowca bo to jest totalnie słaby gadżet i trzeba się męczyć, i oczywiście wiele innych wyzwań farmić na botach. Gra ma potencjał ale jak nie zaczną działać to podzieli los wielu fpsów prażek w tych czasach.

• Zawsze jest opcja by poszukać normalnych ludzi do grania. Niż robić serwer z botami. Ja sam osobiście nie jestem top graczem bf6 , ale mam grupkę ludzi gdzie wbijam z nimi na swój serwer i każdego dnia robimy sobie jakieś wyzwania dnia/tygodnia/sezonu. A nawet czasem gramy sobie meczyk  4v4 w trybie podbój, szturm lub przełamanie . Dla przykładu ustalany wcześniej  jaka bronią będziemy grać by każdy mógł odblokować do niej dodatki i nabijać na niej level. 

Więc jeśli ktoś chce pograć wspólnie i mieć fun z tej gry to zapraszam do kontaktu. Mam zrobione w portalu konfigurację serwera od 8 graczy do 64 na każdym trybie 

• mirroxxx's avatar
    mirroxxx
    Rising Rookie
    23 days ago

Boty im przeszkadzają bo ludzie nabijają sobie poziom szybciej niż normalnie przewidywali bo boty są łatwiejsze. Nie dziwię się ludziom bo na serwerach są gracze hardcore którzy mają już ponad 100 poziom i dosłownie psują zabawę innym nie doświadczonym graczom. Uruchomcie te boty skoro rozgrywka na portal została ograniczona tylko dla posiadaczy przepustki. Ludzie chcą pograć normalnie a nie spinać się jak przy większości meczów online.

• f1u7's avatar
    f1u7
    New Novice
    23 days ago

Najprościej rzecz ujmując: ponieważ zrobili nas w wielkiego "c...UJA"

EA jest jak polscy politycy, dużo obiecują a finalnie jest jeden wielki wał. Przedpremierowe obiecanki w stylu "Portal - play your way" itp.

a w rzeczywistości:

• po 2 dniach od premiery nie było możliwości utworzenia własnej gry z botami ze powodu błędu "glboab quota limit" - a obiecywali , że każdy będzie mógł utworzyć min 1 stały serwer własnej gry
    • po 12 dniach wyłączyli / ograniczyli do minimum EXP w zweryfikowanych grach Portal
    • po 20 dniach wyłączyli możliwość grania z botami

Podsumowując... osoby decyzyjne w EA / DICE mają bardzo pomieszane w główce i brakuje im 6 klepki. Kupiłem grę żeby pograć z 4 ziomkami lokalnie z botami,  finalnie zostaliśmy oszukani. To moja ostatni podróż z tą firmą, nie są warci złamanego grosza.

Good luck EA / DICE :)

About Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.164 PostsLatest Activity: 17 hours ago