Forum Discussion

Dziubaswastaken's avatar
Dziubaswastaken
Seasoned Newcomer
2 months ago
Solved

Błąd podczas włączania bf6

1:86001s:51002s:57019s

• Ogólnie to tak, że zresetowałem router do ustawień fabrycznych i zaczęło działać 

Rozwiązanie od Czu_PL​ 

• Problem z połączeniem do serwerów EA - Orange 5G PL - Uwaga - problem z połączeniem i kod błędu 1:86001S:51002S:57019S
    • Pomaga rozwiązanie tymczasowe jak instalacja Cloudflare Warp, który tuneluje połączenie.
    • AKTUALNIE - Problem leży przy ustawieniach routera/IPv6 - Jest to profil który wymusza protkół połączenia i to on powoduje niestabilne połączenie przez co EA odrzuca Klienta.
    • Zmieńcie Profil w routerze ręcznie na IPv4 ! Sprawdźcie u dostawcy. W APN wpisać internet.
    • We właściwościach karty sieciowej, odznaczyć IPv6.
    • Gotowe - zrestartować wszystko i cieszyć się grą.

9 Replies

• ThirstyKrups's avatar
    ThirstyKrups
    Newcomer
    2 months ago

u mnie problem nadal po zmianie na IPv4, APN nazwane jako internet  

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Czu_PL​ 

Dzięki za podzielenie się rozwiązaniem. 

Oznaczyłem odpowiedź autora jako rozwiązanie, jako że udało mu się rozwiązać problem w nieco inny sposób, ale edytuję jego post tak by Twoje rozwiązanie również było widoczne. 

• Czu_PL's avatar
    Czu_PL
    Rising Novice
    2 months ago

Problem z połączeniem do serwerów EA - Orange 5G PL

Uwaga - problem z połączeniem i kod błędu 1:86001S:51002S:57019S

Pomaga rozwiązanie tymczasowe jak instalacja Cloudflare Warp, który tuneluje połączenie.

AKTUALNIE - Problem leży przy ustawieniach routera/IPv6 - Jest to profil który wymusza protkół połączenia i to on powoduje niestabilne połączenie przez co EA odrzuca Klienta.

Zmieńcie Profil w routerze ręcznie na IPv4 ! Sprawdźcie u dostawcy. W APN wpisać internet.

We właściwościach karty sieciowej, odznaczyć IPv6.

Gotowe - zrestartować wszystko i cieszyć się grą.

• Ogólnie to tak, że zresetowałem router do ustawień fabrycznych i zaczęło działać 

Rozwiązanie od Czu_PL​ 

• Problem z połączeniem do serwerów EA - Orange 5G PL - Uwaga - problem z połączeniem i kod błędu 1:86001S:51002S:57019S
    • Pomaga rozwiązanie tymczasowe jak instalacja Cloudflare Warp, który tuneluje połączenie.
    • AKTUALNIE - Problem leży przy ustawieniach routera/IPv6 - Jest to profil który wymusza protkół połączenia i to on powoduje niestabilne połączenie przez co EA odrzuca Klienta.
    • Zmieńcie Profil w routerze ręcznie na IPv4 ! Sprawdźcie u dostawcy. W APN wpisać internet.
    • We właściwościach karty sieciowej, odznaczyć IPv6.
    • Gotowe - zrestartować wszystko i cieszyć się grą.
  • Mogę wejść do gry, kiedy udostępniam internet z telefonu, ale rozłącza mnie, gdy łączę się z domowym internetem

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 10 hours ago
186 Posts