Forum Discussion

Thane122's avatar
Thane122
Seasoned Novice
2 months ago
Solved

Bardzo wysoki ping tylko w Battlefield 6

Bardzo wysoki ping, tylko w battlefield 6

Ping oscyluije w granicach 1000-3000 mimo tego że inne gry działają prawidłowo w okolicach 30-40 pingu, gdy gra jest włączona internet zaczyna mulić, pobieranie jest na poziomie 600 kb/s, mimo tego że normalnie jest 300mb/s... proszę o pomoc, problem tylko z tą grą...

• Okay it’s seems to be a problem with my router… it’s a Huawei router… while using IPhone hostspot everything’s fine…

8 Replies

• Thane122's avatar
    Thane122
    Seasoned Novice
    2 months ago

Okay it’s seems to be a problem with my router… it’s a Huawei router… while using IPhone hostspot everything’s fine…

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Thane122​ 

Oznaczę Twój post jako rozwiązanie z racji tego, że udało Ci się odnaleźć źródło problemu. 

Dla lepszej weryfikacji podaj nam proszę model routera, oraz Twojego dostawcę internetu. 

Koniecznie daj nam znać jeśli uda Ci się rozwiązać problem na Twoim domyślnym routerze. 

• Thane122's avatar
    Thane122
    Seasoned Novice
    2 months ago

Hej,

model routera to: Huawei HN8546X6, dostawca internetu to: laito sp. z o.o

Podłączyłem dziś router do komputera kablem ethernet, problem przestał występować...problem jednak wciąż występuje po połączeniu przez wifi...a jest to moja domyślna metoda niestety...

• wysoki ping mimo że inne gry chodzą bez problemu rutera to technicolor 

• v-max___pl's avatar
    v-max___pl
    Rising Novice
    2 months ago

Ta gra jest totalnie zrąbana. Szkoda czasu na to coś. Ponownie EA/DICE przekręciło ludzi na kasę. W becie grało się super, a po premierze syf i wodorosty. Przez błędy jakie są w tej grze po prostu nie da się grać. Dodatkowo hacki z którymi mieli tak walczyć, to śmiech na sali. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 months ago

Dzięki za odpowiedź i dodatkowe informacje Thane122​ 

Niestety nie udało mi się znaleźć instrukcji to Twojego routera, więc nie wiem do końca jakie opcje posiada. Nie mniej jeśli router ma opcję dynamicznej pracy na dwóch kanałach 2,4 i 6 GHz, to rozdziel je tak by Twoja sieć pokazywała dwa SSID - jedno na 2,4 i drugie na 5. Następnie połącz komputer przez jedno SSID i sprawdź czy problem występuje nadal. 

Sugerowałbym również w panelu sterowania i ustawieniach karty sieciowej wyłączyć całkowicie protokół IPv6. 

• Thane122's avatar
    Thane122
    Seasoned Novice
    2 months ago

Tak router ma taką opcję rozdzielenia i już jest ona włączona…problem występuje i na 2.4 i na 5 GHz… ipv6 wyłączyłem pierwszego dnia problemów…

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 months ago

Dzięki za odpowiedź Thane122​ 

Czy router ma również funkcję QoS? Jeśli tak sprawdź czy problem będzie utrzymywać się kiedy uruchomisz ją dla Twojego komputera/gry.

Ostatecznie jeśli tego wcześniej nie robiłeś sprawdź dowolną darmową aplikacją kanały WiFi i ich "zatłoczenie". Wybierz inny kanał, który ma najmniej sąsiadów. W zależności od położenia routera jeśli jest dość daleko wybierz 2,4 Ghz, jeśli dzieli Cię od niego tylko jedna ściana 5Ghz.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 15 hours ago
186 Posts