Forum Discussion

MrPander666's avatar
MrPander666
New Rookie
22 days ago

Battlefield 6 wywala do pulpitu bez żadnego komunikatu.

Cześć mam problem  w trakcie gry wywala mnie do pulpitu bez żadnego komunikatu czasem po 5 minutach gry czasem po kilku rundach a niekiedy również w menu gry gdy dostosowuje swoje wyposażenie.

Zrobiłem update BIOS nie pomogło  czysty reinstall z pendrive'a Windowsa 11 Home też nie pomógł .

Nie wiem co dalej robić.

Mam laptopa Asus rog strix R9 8940hx z 5070ti karta 32gb ram

https://www.x-kom.pl/p/1332981-laptop-15-16-asus-rog-strix-g16-r9-8940hx-32gb-1tb-win11x-rtx5070ti-165hz.html

Proszę o pomoc 

Pozdrawiam

16 Replies

• Ale żadna inna gra nie przetestuje Ci RAM'u tak jak BF ;)

A z tym Secure boot - upewnij się. Jeśli wina AntiCheat, poszukałbym problemu w jakimś ustawieniu w BIOS. Może Secure jest na Auto czy coś - nie wiem zgaduje...

• Ja mam to samo, gra wyłącza się w losowych momentach bez żadnego błędu. 
    Przeinstalowałem wszystkie sterowniki, zainstalowałem na nowo grę. Robiłem już wszystko, a problem występuję nadal. 
    W załączniku wrzucam dx. Proszę o pomoc. 

• ...mam to samo nowy laptop win zainstalowany secureboot włączony gra sie odpali 2 mecze i wywala do pulpitu wszystko co mogłem zrobiłem wykluczenia ,sterowniki tryb pełnoekranowy wsio i lipa..3 razy instalowałem gre cos jest nie tak z tą grą

• Jak nie błąd DirectX, gdzie zgłaszałem wraz ze screenami to teraz wyrzuca bez błędu xD

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Hej MrPander666​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i wykonane dotychczas kroki. 

Aby rozwiązać problem sprawdź proszę poniższe rozwiązania: 

1. Usuń i ponownie zainstaluj program EA Javelin - https://help.ea.com/pl/articles/platforms/pc-ea-anticheat/
    2. Przed ponownym uruchomieniem gry wyłącz wszystkie programy wykorzystujące nakładki ekranowe, oraz inne programy działające w tle.
    3. Następnie upewnij się, że tryb zasinalania w laptopie jest ustawiony na "Maksymalna wydajność", oraz że Twoją domyślnie wykorzstywaną kartą graficzną do gry jest 5070 Ti

Jeśli to nie pomoże

1. Upewnij się, że w BIOS nie masz włączonych funkcji eksperymentalnych związanych z overclockingiem, underclockingiem etc. 
    2. Sprawdź rozwiązanie zaproponowane w tym wątku na forum Steam 

Jeśli problem będzie się utrzymywać prześlij nam plik DxDiag.
    [Info] Jak wygenerować raport DxDiag | EA Forums - 7440059

About Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.163 PostsLatest Activity: 2 hours ago