Kupiłem Battlefield phantom edition przedpremierowo, nie mogłem normalnie grać, założyłem post na anglojęzycznym supporcie, mimo to nie dostałem rekompensaty za stracony tego dnia czas.
wszystko to wygląda powoli jak "PR stunt" tak samo jak wyżej w 99.99% ekipa od supportu EA milczy bądź zbywają rozmowy z użytkownikami, albo w ogóle nie wiedzą o co chodzi xD
post jacka na mój wcześniejszy post to 1 potwierdzony (screenem) przypadek gdzie widzę że ktoś dostał 12+12 xp boost
tutaj mamy dość ciekawą sytuacje, ale bez potwierdzenia wiec to tylko domniemanie
tutaj screen z rozmowy z niejakim Daikho z supportu EA, który potwierdza że wszystkie osoby które w dniu premiery nie mogły normalne grać dostaną kompensacje za problemy, rozwiewa to podejrzenia osób które spekulowały że wejście na strzelnice czy zglichowanie się do gry na portal nie zalicza konta do kompensacji
screen od EA_Kalina potwierdzający że wszyscy dotknięci problemem dostaną boostery oraz season pass (phantom na 2 sezon), zapomniała dopisać że użytkownicy mający podstawową wersje dostaną również season pass 1
główny problem tak dla przypomnienia mając wcześniej pobraną grę EA App twierdziło że się jej nie posiadało i nie zainstalowało, problem dotyczył samej EA App która miał problem z weryfikacją na backendzie posiadania licencji przez konto użytkownika
Nie wiem co myślicie Ea się coś odezwie w tej sprawie czy zleją temat ?
Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.85 PostsLatest Activity: 52 minutes ago