Forum Discussion

Jaqbku's avatar
Jaqbku
Rising Newcomer
2 months ago

Gra wywala się w przypadkowym momentach

Gra crashuje w totalnie przypadkowych momentach, robiłęm wszystkie "poradniki" na yt i nic z tego, gra wciąż wywala, nie po to wywaliłem 300 złotych na to zeby teraz nie mieć jak grać...

8 Replies

• Specyfikacja? Rozdzielczość? Czy na każdych ustawieniach? Co już próbowałeś?

Zero info - tylko żal wylany :P

Pierwsze podejrzenie - nie stabilny RAM z błędami. W innych grach możesz mieć ok bo może kilka gier jest które przetestują Ci RAM tak jak BF.

• Od cholery ludzi ma taki błąd wszyscy rozumiem mamy niestabilny RAM...

• Jeżeli gra się wywala bez komunikatu to zawsze jest jedno z trzech. Nie stabilny RAM, za małe lub za duże napięcia procesora. Więc winy należy szukać w waszym podkręcaniu. I nie ważne, że inne gry działają.

U mnie 7200 CL36 żadne programy nie wywalały błędu. Ale gra raz sie zawiesiła. Raz wyłączyła tak jak Wam.

Są wyjątki... po stronie software, czyli popsute pliki ale pewnie próbowałeś już reinstal. Albo developerzy coś spieprzyli i gra się gryzie z jakimś Twoim sprzętem albo programem. Więc jak masz problem, że ktoś podpowiada, czekaj na patch albo na odpowiedź EA :)

• MrPander666's avatar
    MrPander666
    Rising Rookie
    2 months ago

Mam laptopa ani ramem ani procesorem się bawić zbytnio nie mogę wszystko jest na ustawieniach domyślnych. 

Gra na średnich bez żadnych generacji klatek śmiga w średnio 140 klatkach 

Ostatnie rozwiązanie jakie mi pozostało to oddać na serwis by sprawdzili pamięć RAM i  być wymienili albo samemu wymienić.

Dużo ludzi ma problem z fsr2 point null

https://forums.ea.com/discussions/battlefield-6-technical-issues-en/campaign-crash-on-load-0xc0000005---fsr-related-null-pointer-write/12760204

Nie wiem o co chodzi dlaczego na jednym laptopie mogę grać normalnie a na drugim nie...

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 months ago

Jak Ci niby to serwis ma sprawdzić? Wykona Windows Memory Diagnostic i wszystko powie że jest dobrze. Sprawdź w  Bios czy masz włączone Xmp, Expo albo Docp. W Bios musisz mieć wł. Resizebar. Włącz Hags w Windowsie. Zainstaluj najnowsze sterowniki NVIDIA i Chipsetu dla płyty głownej. Nie pomoże to zrób format. Przestańcie zwalać na grę, u prawie wszystkich działa, gra ma wiele bugów ale jeśli chodzi o błędy to wina twojego PC.

• ichigoS0L0's avatar
    ichigoS0L0
    Seasoned Rookie
    2 months ago

No właśnie nie u wszystkich działa, sporo osób zgłasza wywalanie w dowolnych momentach bez komunikatu błędu. Sam tego również doświadczam, dla eksperymentu zrobiłem format, świeżego Windowsa, wszystkie sterowniki nowe (bios też) i tylko BF był zainstalowany, gra po 30 minutach wyszła do pulpitu. Wiec jak dla mnie to jest problem z grą. 

• MrPander666's avatar
    MrPander666
    Rising Rookie
    2 months ago

W laptopach nie ma takich samych opcji w biosie jak na pc

Nie ma jak włączyć wyłączyć Expo

wszystkie kroki zostały przerobione 

Czysty format zrobiony dwa razy instalacja deinstalacja czyta instalacja sterowników też już za mną 

Mam błąd jak w poniższym filmiku

https://youtu.be/vQsT-HnE1qk?si=QxSq3WO66unAc9Zm 

• MrPander666's avatar
    MrPander666
    Rising Rookie
    2 months ago

Ja łapka wysłałem na serwis już 

Znalazłem wątek na redicie że być może wyłączenie hyperthreadingu może pomóc 

To  jest na biosie gdzieś 

Jeżeli pomoże to daj tu znać 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 hours ago
190 Posts