Forum Discussion

NalborMan's avatar
NalborMan
New Novice
2 months ago

Konto zdezaktywowane

Grę kupiłem w czwartek ( na steam ), zagrałem online w sobotę, niedzielę, loguje się dzisiaj i dostaje info że moje konto zostało zdezaktywowane 

"Twoje konto zostało zdezaktywowane
Aktywność na tym koncie naruszyła umowę użytkownika EA. Na stałe zablokowaliśmy dostęp do tego produktu.
Dowiedz się więcej o blokadach, ograniczeniach i zawieszeniach konta EA.""

Oczywiście to jest bzdura bo nie naruszyłem żadnej umowy, nie używałem nielegalnego oprogramowania, nie ubliżałem itd. Nie ma możliwości oczywiście skontaktowania się bezpośrednio z jakimś konsultantem, wysłałem zgłoszenia przez support ea ale nawet potwierdzenie wysłania takiego zgłoszenia nie dostałem, ktoś wie jak pomóc? bo troszeczkę się zdenerwowałem.

30 Replies

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 months ago

Makra na Logitech, Synapsie(NoRecoil, Auto Spot, Jitter Aim Makro, No Scope,) używanie w niewłaściwy sposób NVIDIA Inspektor, programy do tworzenia customowych celowników. Skoro Javelin wykrył to znaczy że to nie jest pomyłka. Masa ludzi dostaje bany i się dziwią co zrobili źle, problem w tym że wszystkie te przypadki są słuszne, a żaden użytkownik nie chce się przyznać. Skoro chcesz kupić nowy egzemplarz gry, postaw na nowo system i graj. 

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Rising Scout
    2 months ago

Nie mam najmniejszego problemu z postawieniem systemu od nowa, kupieniem nowego egzemplarza, problem mam natomiast do tego, że nie jest podana jasna i konkretna przyczyna bana, tylko na odwal się typu "a domyśl się za co". Jeśli dostanę informacje, że to przez makra na Logitechu czy tam DPI (nie znam się aż tak dobrze), to wtedy wiem, że tego i tego oprogramowania mam nie instalować, nie używać i jest okej :) 

Niemniej dziwi mnie fakt, bo w moim przypadku (ta zmiana DPI) nie jest ułatwianiem sobie rozgrywki + dziwi też to, że w BF2042 używałem tego samego sposobu + oprogramowania, a tam też działał Javelin, a mam przegranych ok. 100-200 godzin w poprzednią część. 

Nie chcę po prostu wydać kasy na grę, z obawą, że zaraz zerwę drugiego bana :D 

W przypadku jakichś oprogramowań typu do kursorów, czy typu Loseless scaling itd. to mogę się zgodzić, bo można to podciągnąć pod ułatwianie sobie rozgrywki (kursor/celownik), ale no oprogramowanie do myszki? W mojej opinii, no nie, choć pewnie masz inną :P

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Rising Scout
    2 months ago

PS. Dziękuję za odpowiedź, bo teraz ogarnąłem, że na moje pierwotne pytanie odpowiedziałeś, co Javelin traktuje jako niedozwolone programy! W takim razie klaruje mi się, że ban w moim przypadku jest zapewne przez Logitech G Huba i zmianę DPI w trakcie meczu. Dzięki wielkie! :D 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 months ago

Dokładnie nie wiem czy to przez to. Możliwe że zmieniałem dpi do snajperki, tylko to byłby blachy ban 😛.

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Rising Scout
    2 months ago

Muszę jeszcze przeczytać co to znaczą makra na Logitechu, bo jak chodzi o takie głębsze ustawianie i kombinowanie z myszkami i klawiaturami, to ja nie z tych, po prostu podłączam i gram :D możliwe, że coś nawet przez przypadek sobie ustawiałem na logitechu i może to Javelin uznało jako cheat, lub ułatwianie sobie rozgrywki. Ciekawy case, jak mi support odpiszę, to będę aktualizować, a w piątek robię format całego kompa, nie będę instalować nic od MSI, Logitecha i ISLC i zobaczymy czy w piątek po 4-5h znów nie dostanę bana na nowym koncie :D

• 9auffpjmemkg's avatar
    9auffpjmemkg
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Mam tak samo. Kupiłem grę na Ps5 i konto zostało zdezaktywowane...

Czy ktoś wie jak to uruchomić?

• Xiuqs's avatar
    Xiuqs
    Rising Traveler
    2 months ago

Na 100% scrypty w myszach będą banowane, gdzieś była taka informacja. Nie ważne co robiłeś, scrypt na recoil czy dpi, które w sposób legalny można zmieniać klawiszem.

• beduduu's avatar
    beduduu
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Masakra kupilem gre za 500 i nawet w nia nie zagralem Xd co najlepsze w becie bylo podobnie ale wystarczylo usunac i zainstalowac jeszcze raz i dzialalo a tu nic. Ciezko sie skontaktować z kimkolwiek z Ea zeby mogli pomoc takze chyba gra bedzie lezec na dysku i sie kurzyc a o zwrocie pieniędzy moge zapomniec 

• Vidm0-PL's avatar
    Vidm0-PL
    Seasoned Scout
    2 months ago

Standardowa odpowiedź, problem w tym że nie mamy szans odwołania. Zespół nie podaje żadnych szczegółów bana, nie wiadomo do czego się odnieść. Uważam że prawdopodobnie po waszej stronie jest jakiś błąd. Ale od zespołu TOS dostaje ciągle tą samą odpowiedź. Gotowa formułka która nic nie mówi. Dodatkowo w tym momencie przestali już rozpatrywać moje odwołania bo złożyłem ich za dużo a do tej pory niczego się nie dowiedziałem. Firma jest żałosna. Mnóstwo kasy wywalone w błoto.

• Vidm0-PL's avatar
    Vidm0-PL
    Seasoned Scout
    2 months ago

To co ja mam zrobić ? W moim przypadku posiadam tylko Razer synapsę i słuchawki hammerhead. Poza tym żadnego innego oprogramowania. A bana dostałem 😞

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 hours ago
186 Posts