Forum Discussion

Jac10aaa's avatar
Jac10aaa
Seasoned Traveler
15 days ago
Solved

Problem crash Battlefield6 DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED/DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG

Problem z uruchomieniem i crashami Battlefield6– DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVE/ DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG

Cześć,

Mam problem z grą Battlefield6 na Steam PC. Gra często się zawiesza lub wyłącza z błędami: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED, DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG.

Problem najczęściej występuje w momencie dołączania do gry, czasami uda mi się pograć około 20 minut, a raz gra wywaliła całkowicie.

Specyfikacja mojego sprzętu:
CPU: AMD Ryzen 7800XD3
GPU: AMD Radeon RX 7900 XTX
RAM: 32 GB DDR5
System: Windows 11, najnowsze aktualizacje
DirectX: 12 (DX11 próbowałem)
Sterowniki GPU: najnowsze (DDU czyszczenie + reinstalacja)
BIOS: UEFI, Secure Boot włączone, ReSize BAR wyłączone

Próbowałem już wszystkich standardowych rozwiązań: aktualizacja sterowników GPU, czyszczenie i reinstalacja sterowników (DDU), zmiana ustawień TDR w rejestrze, uruchamianie gry w trybie DX11, wyłączenie ReSize BAR w BIOS-ie.

Niestety, żadne z tych działań nie rozwiązało problemu.

Proszę o instrukcje lub rozwiązanie, które pozwoli mi normalnie uruchomić grę i grać bez crashów.

Pozdrawiam,
zajax111

3 Replies

Replies have been turned off for this discussion
  • Mam dokładnie ten sam błąd i zazwyczaj ok 10 minut i mnie wywala z DXGI. Wczoraj jednak grałem przez ok 1.5h bez błędu. Co zrobiłem?

XMP na ramach - disable
    wszystkie ustawienia graficzne - low/wyłącz

I uwaga.... mam monitor 144hz ale ustawiłem FPS cap na 100 w grze.

Poza tym próbowałem wszystkich "fixów" w necie, które nie działały. Nawet zrobiłem format kompa i nadal wywalało ten błąd D: 

Potestuje po pracy jeszcze która z tych opcji (możliwe, że) zadziałała, ale na razie była to najdłuższa sesja w której ani razu nie dostałem crasha. Sprawdźcie u siebie i dajcie znać

• Zet0r_'s avatar
    Zet0r_
    Seasoned Newcomer
    7 days ago

ja mam cos takiego, wcezsniej wszystko dzialalo super, nagle cos takiego zaczelo wyskakiwac za kazdym razem jak wybieram tryb gry, nie wiem czy to wina updatu sterownikow Nvidii czy gra miala jakis update, ale czuje sie oscammowany, dzialalo a teraz nagle blad i nic nie pomaga, niefajnie

About Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.103 PostsLatest Activity: 8 hours ago