Forum Discussion

BogeRYL's avatar
BogeRYL
Newcomer
9 days ago

Problem z Dualsense na PC.

Cześć,

Posiadam dość nietypowy problem z padem dualsense, rozchodzi się o to, że celowanie analogiem nie jest właściwe, celując czy robiąc delikatne ruchy analogiem, mam wrażenie, że gra odczytuje tylko 8 kierunków, pad jest podłączony kablem, bez steam inputa całkowicie natywnie działa, co ciekawe, po przełączeniu dzięki DSX na emulację do pada Xbox problem znika, każdy ruch jest wykrywany poprawnie i celowanie jest płynne, nie takie archaiczne jak w playstation 2.

Problemu występował również w becie i sądziłem, że zostanie wyeliminowany w oficjalnej wersji, jednak problem pozostał a nawet jest gorzej ponieważ po emulacji na pada Xbox wykrywa dwa pady dualsense i xbox przez co chrzanią się piktogramy (obrazek pada) w ustawieniach kontrolera, gra wykrywa jakby dwa pady, dodatkowo przy emulacji na pada xbox'a tracę świetne wibracje od dualsense.

Dodam, że problemu nie ma na PS5 Pro, testowałem na becie i działał świetnie na konsoli.

No RepliesBe the first to reply

About Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.88 PostsLatest Activity: 41 minutes ago