Forum Discussion

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za odpowiedź mistrzu34​ 

Odnośnie wyświetlania historii niezawodności pełną instrukcję znajdziesz tutaj

Dodatkowe kroki, których możesz spróbować na podstawie DxDiag i tego co udało mi się znaleźć przy podobnych przypadkach: 

Wyłącz HAGS:

• Ustawienia Windows - System - Ekran - Grafika - Sprzętowe planowanie GPU (HAGS) - Wyłącz
    • Ponownie uruchom komputer 

Dodatkowo dla testu odinstaluj Sonar całkowicie. 

Następnie w ustawieniach gry wyłącz Ray Tracing i DLSS, oraz ustaw limit klatek na 60.

• mistrzu34's avatar
    mistrzu34
    New Novice
    1 month ago

Po włączeniu gry i starcie meczu wyrzuca po około minucie rozgrywki czasem zawiesza się tak, że tylko twardy reset można zrobić,  nie bardzo wiem jak wygenerować ten raport i gdzie tego szukać w monitorze niezadwodności.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 month ago

Hej mistrzu34​ 

Dzięki za odpowiedź i wykonanie tych kroków. 

Czy mógłbyś dokładniej opisać jak gra teraz zachowuje się po wykonaniu tych kroków? Z Twojego opisu wynika że pojawiła się jakaś zmiana. 

Jeśli problem pojawia się nadal, sprawdźmy co dokładnie powoduje zamknięcie gry. Sprawdź proszę w monitorze niezawodności jaki błąd pojawia się przy zamknięciu gry:

Aby uruchomić monitor niezawodności: 

• Naciśnij Windows+R
    • w oknie Uruchamianie wpisz perfmon /rel

Poproszę Cię również o wykonanie nowego raportu DxDiag, najlepiej jeśli zostanie on wykonany po błędzie gry. 

Odznaczyłem też moją poprzednią odpowiedź jako rozwiązanie. 

• mistrzu34's avatar
    mistrzu34
    New Novice
    1 month ago

Wykonałem te trzy kroki niestety dalej jest to samo teraz to zupełnie mnie wyrzuca z gry gdzieś 10-20 sekund po rozpoczęciu meczu - najpierw mały zawias i za 5sekund wyrzuca z gry :( 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 month ago

Hej mistrzu34​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i przesłany plik DxDiag. 

W nadesłanym przez Ciebie raporcie znalazłem błędy powiązane ze sterownikiem karty graficznej dlatego sugerowałbym od czystej instalacji sterownika. Najlepiej będzie wykonać ten krok za pomocą aplikacji DDU. Instrukcję tego w jaki sposób to wykonać znajdziesz tutaj: 

Po usunięciu sterownika dla Twojej dedykowanej karty graficznej pobierz go stąd i wybierz opcję zaawansowanej instalacji. Zaznacz odpowiednią opcję dla czystej instalacji oraz nie instaluj GeForce Experience. 

Kolejnym ważnym krokiem będzie zwolnienie miejsca na partycji systemowej. Gra potrzebuje "zapas" miejsca na dysku by poprawnie działać. Obecnie masz wolnych 17 GB, postaraj się zwolnić jeszcze przynajmniej 50GB, lub więcej w miarę możliwości. 

Widzę również, że na Twoim komputerze zainstalowane jest oprogramowanie SteelSeries Sonar. Dla testu na czas uruchomienia gry, wyłącz je, lub odinstaluj korzystając z podstawowego sterownika dźwięku - w przeszłości programy odpowiedzialne za dźwięk przestrzenny powodowały podobne problemy i niektórych użytkowników. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 day ago
217 Posts