Forum Discussion
Witam wszystkich żołnierzy!
Mam dosyć nietypowy problem z BF V, gra nie wykorzystuje mojej karty graf. tak jak powinna.
Zużycie karty w grze to ok, 50% czy to kampania czy multi dodam, że nie ważne czy są to ustawienia ULTRA czy LOW. Włączanie synchronizacji pionowej i wyłączanie wszelakich opcji graf nie pomaga, Gram na DX11. W innych grach zużycie na poziomie 98% na przykładzie Battlefield 4, Rainbow Six: Siege, World War 3, PUBG, czy Quake Champions.
Klatek średnio na low ok 90 skaczą tak do 130 sądze że to zdecydowanie za mało! Sterowniki były zmieniane na wcześniejsze ale dalej było to samo.
Czy ktoś napotkał się z tym problemem ?
Poniżej screen oraz specyfikacja mojego sprzętu:
- Procek Intel I5 8600K podkręcony na 4700mhz
- Pł. gł. Aorus Gaming 5
- Karta graf Aorus 1080Ti 11GB Sterowniki Nvidia 416.94
- Pamięć RAM Corsair 16GB 2400mhz podkręcone na 2666mhz
- dysk SSD WD 1TB
- zasilacz Corsair 750W
- Monitor Asus 144hz
- System Win10 Home
Bardzo Was proszę o pomoc gdyby ktoś wiedział jak rozwiązać ten problem który na 100% leży po stronie gry, ponieważ inne gry śmigają elegancko na ULTRA!
Za osoby pomocnej z rezultatem przekażę nagrodę, ponieważ uwielbiam serię BF!!!!!
Też mam 1080ti i spadki FPS do 50kl niezależnie od ustawień graficznych. Gadałem z działem technicznym, nie wiedzą co się dzieje. Kazali mi czekać, aż zbadaja sprawę. Możesz spróbować sztuczek z tematu o spadkach FPS, jest tam parę rad. Mnie nie pomogły, ale może u Cb coś ruszy.
- 7 years agoPróbowałem już chyba wszystkiego! Zainstaluj sobie msi after burner i tam sobie skonfiguruj aby ci pokazywalo zuzycie gpu, cpu oraz pamieci. U mnie max to 60% karty. I tu leży problem, gdy karta ruszy na maxa to i fpsy poleca do gory mysle. Dla przykladu odpalam bf4 i smiga na ultra wsio na 200% skalowania przy fullhd i automatycznie zyzycie karty tam to 98% i 144 fps cisgnie bez problemu i w innych grach rowniez. Nie wiem co tu jest z tym grane...
- 7 years agoJuż to sprawdzałem i mam dokładnie to samo! Karta działa na 30-50% a procesor jedzie powyzej 90 przez cały czas. Dwa tygodnie temu grałem w bf4 i problemu nie było.
- 7 years agoNo to mamy ten sam problem, muszę zobaczyć jak w BF1 bo czytałem gdzieś na innym forum, że tam ten problem do tej pory jest.
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 2 days ago
- 5 days ago