Forum Discussion
- 7 years agoSprawdzałem w msi afterburner i na tej mapie zużycie gpu jest na poziomie 70-80% około 120fps. Na innych mapach karta magicznie obniża loty do 30-50% WTF?!
- 7 years ago
Ja dodam kilka słów od siebie, męczyłem się mega z optymalizacja gry, sprzęt nie jest pierwszej świeżości dla ciekawych:
Procesor Intel core I7-7700HQ CPU 2.80 GHZ 2.81 GHz
8GB RAM
Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
System operacyjny windows 10
Próbowałem wielu rozwiązań a ostatecznie pomogło zaktualizowanie windowsa 10 do wersji 1809 trochę mi to zajęło z racji problemu z usunięciem jakiś resztek Aviry ale ostatecznie udało się. I nagle jak by wszystkie problemy z BFV zniknęły więc polecam tym co tego nie próbowali zrobić to i samemu się przekonać :P
EDIT: wydaje mi się na pierwszy rzut oka że to nie problem lezy z sprzętem który posiadamy a z aktualizacja systemu na którym gra ma chodzić 🙂
- 7 years ago
Są jednak problemy z kilkoma mapami przez pewien czas wszystko fajnie śmigało. Teraz znowu są problemy, gra niemiłosiernie krzaczy i buguje się a o płynności z gry można pomarzyć (chyba że masz sprzęt z kosmosu) Gra jest po prostu mega słabo zoptymalizowana trzeba czekać na łatki o ile twórcy zaczną o poprawkach myśleć. Kiedyś wypuszczenie gry w takim stanie było linczowane, w końcu gracz płaci za grę w która nie może nawet pograć przez problemy z optymalizacją. A te wszystkie obejścia to jest śmiech na sali polecam stworzyć do każdego egzemplarza gry książeczkę "obejścia i lajfhaki które MOŻE pomogą ci uruchomić grę za która zapłaciłeś 300zł"
- 7 years ago
No szlag mnie trafia, jednego dnia gra potrafi śmigać nawet dobrze, spadki są tylko do około 38-45 fps, a innego dnia jak dziś potrafi klatkować po 15-20 fps.
Dodatkowo dźwięk szwankuje, czasem po prosty ścina, przy przejściu przez wodę/obok ognia znika prawie cały i zostają tylko moje kroki, strasznie dziwnie to brzmi wtedy.
W czołgu przy zmianie widoku tak samo dźwięk dostaje drgawek.
Win zaktualizowany, poklikane w panelu nvidia, wpis do rejestru zmodyfikowany i dalej lipa. Dlaczego inne gry działają dobrze, a z tą zawsze są problemy?
Hajs się zgadza, niech se teraz radzą 🤐
- 6 years ago@patpatrykowski Moze kotlet ale do dziś mam tak samo i7 4790k 4.4 na stałe rtx 2070 16gb ram wszystkie sfery najnowsze to jest dramat a w te gorsze dni że średnio stałych 120fps są dropy do 60 w te lepsze dni na niektórych mapach dochodzi nawet do 160 oczywiście nie stalych
- 6 years ago
wejdz w menedżer zadań i zobacz czy jakiś proces nie zabiera ci 50% zasobów procesora ja tak miałem i wyłączyłem i teraz działa mi dobrze
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 2 days ago
- 5 days ago