Forum Discussion

PLNEXOL's avatar
9 years ago
Solved

Błąd w battlefield 1

Hej. Co zrobić jak nie ma się minimalnych wymagań w Battlefield 1 a ma się go i wyskakuje ,,program Battlefield 1 przestał działać''.

• Hej @PLNEXOL

Minimalną oraz rekomendowaną specyfikację znajdziesz poniżej, możesz również sprawdzić za pomocą tej strony czy Twój komputer spełnia minimalne wymagania co do uruchomienia gry. 

Wymagania Battlefield 1

Spoiler

https://www.battlefield.com/pl-pl/games/battlefield-1/tech

Wymagania minimalne:
    • System: 64-bitowy Windows 7, Windows 8.1 lub Windows 10
    • Procesor (AMD): AMD FX-6350
    • Procesor (Intel): Core i5 6600K
    • Pamięć: 8 GB RAM
    • Karta graficzna (AMD): AMD Radeon™ HD 7850 2 GB
    • Karta graficzna (NVIDIA): nVidia GeForce® GTX 660 2 GB
    • DirectX: karta graficzna zgodna z DirectX 11.0 lub jej odpowiednik
    • Połączenie internetowe: łącze internetowe o przepustowości co najmniej 512 KBPS
    • Miejsce na dysku twardym: 50 GB
    Wymagania zalecane:
    • System: 64-bitowy Windows 10 lub nowszy
    • Procesor (AMD): AMD FX 8350 Wraith
    • Procesor (Intel): Intel Core i7 4790 lub równorzędny
    • Pamięć: 16 GB RAM
    • Karta graficzna (AMD): AMD Radeon™ RX 480 4 GB
    • Karta graficzna (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 1060 3 GB
    • DirectX: karta graficzna zgodna z DirectX 11.1 lub równorzędna
    • Połączenie internetowe: łącze internetowe o przepustowości co najmniej 512 KBPS
    • Miejsce na dysku twardym: 50 GB

Jeśli zakupiłeś grę poprzez Origin sprawdź czy masz możliwość skorzystania z Gwarancji zadowolenia gier z Origin, pozostałe informacje na temat zwrotów znajdziesz tutaj.

16 Replies

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    9 years ago

Właśnie, z Twojego opisu niewiele możemy się dowiedzieć o błędzie. Jeśli chodzi o kod to przypisuje się on do konta origin. Wystarczy, że zalogujesz się na swoje konto i będziesz miał dostęp do wszystkich swoich gier tam dodanych.

• PLNEXOL's avatar
    PLNEXOL
    9 years ago

No bo jak ściągnąłem bf1 na inny laptop podobny do mojego to odrazu wyskoczył błąd z bf1 a jak na moim pierwszy raz to trochę grałem. Czy jak kupie laptopa idealnie pod minimalne wymagania to nie wiem czy będzie działał.

• PLNEXOL's avatar
    PLNEXOL
    9 years ago

O i w folderach zrobiłem tam plik nie pamiętam jak sie nazywał i było w nim coś fps ale go usunąłem i niewidem czy to nic nie zmieniło. ale może też być tak że za dużą grafikę w grze dałem jak na mój laptop i mi wyskoczył błąd i nie mogę zmienić bo do gry nie mogę wejść.

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    9 years ago

Minimalne wymagania sprzętowe mają to do siebie, że są... minimalne. Gra będzie Ci działać, ale nie koniecznie w zadowalający sposób. Zawsze warto mieć "rezerwę'' w sprzęcie.

PLNEXOL napisali:

O i w folderach zrobiłem tam plik nie pamiętam jak sie nazywał i było w nim coś fps ale go usunąłem i niewidem czy to nic nie zmieniło. ale może też być tak że za dużą grafikę w grze dałem jak na mój laptop i mi wyskoczył błąd i nie mogę zmienić bo do gry nie mogę wejść.

Wydaję mi się, że ustawienia grafiki nie zepsuły by aż tak dostępu do gry. Co do tych opisanych przez Ciebie plików, tak naprawdę nic nie można ustalić. Nie możemy pomóc jeśli nie znamy prawdopodobnego źródła problemu.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    9 years ago

@PLNEXOL Hej!

Przykro mi, ale jak już przytoczył @Revan2000s oraz mój kolega @EA_Kuba, każda gra ma Swoje określone wymagania i zasoby sprzętowe, których potrzebuje do poprawnego działania. Temat niestety ale musimy zamknąć, gdyż wszelkie informację zostały już Tobie udzielone. Ja sam jestem po zmianie komputera pod najnowsze produkcje czego również Tobie radzę, gdyż teraz jest  dobry moment patrząc na ceny sprzętu i nowości w kartach i procesorach. 

Pozdrawiam!

• Ok tak zrobię i dziękuje z poświęcony mi czas na rozwiązanie tego problemu 🙂

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,153 PostsLatest Activity: 5 hours ago