Forum Discussion

Szycha1999's avatar
2 years ago
Solved

BF3 - EA app - Nie można aktywować gry Battlefield 3 na tym komputerze za pomocą

Po zainstalowaniu aplikacji EA APP na komputer i odinstalowaniu origina podczas włączania Battlefielda 3, pokazuje mi że "Aktywacja niemożliwa" i niżej pisze "Nie można aktywować gry Battlefield 3 na tym komputerze za pomocą wybranego konta origin". Przed aktualizacją do EA APP na originie swobodnie mogłem grać w battlefielda 3. Po aktualizacji wyskakuje mi taki błąd

Proszę o pomoc 

36 Replies

• smiechu warte jest to że błąd istnieje już tyle czasu a wy dalej nie umiecie go naprawić, próbowałem każdej metody i nic, chciałem zagrać w gre ze młodości ale taki **** bo EA zrobiło to co umie najlepiej, czyli weźmie kase i wypnie sie do gracza

• Mam dokładnie ten sam problem, wyczyściłam pamięć ale nie rozumiem za bardzo 1 punktu i jak mam to zrobić. Nie mogę znaleźć tych folderów

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Objaśniam szczegółowo punkt pierwszy:

Przejdź do folderu: C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License

- Program Data jest folderem ukrytym

Przejdź na dysk C w swoim komputerze. Z poziomu górnego paska wybierz Widok i zaznacz okienko Ukryte elementy. Po zaznaczeniu tej opcji na dysku C zobaczysz folder o nazwie ProgramData.

Otwórz folder Program Data i odszukaj folder Electronic Arts i następnie otwieraj kolejno foldery EA Services i Licences. 

W punkcie 2 z instrukcji, usuwasz wszystkie pliki, które znajdują się w folderze Licences i ponownie czyścisz pamięć podręczną EA app.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,087 PostsLatest Activity: 5 hours ago