Forum Discussion

allegro1987's avatar
5 years ago

Problem z BF V utrata pakietów

Witam mam l problem z połączeniem w BF V   utrata pakietów wyskakują kwadraciki w prawym górnym rogu na pomarańczowo zrobiłem test uo trace dołączyłem do wiadomości i  także speedtest i na moje oko jest wszystko ok jeżeli chodzi o operatora internet mam podłączony kablem do routera funbox 3.0 pomocy co to może być jakieś rady ?? dodam tylko że miesiąc temu jak miałem internet 10mb i livebox  bez światłowodu było ok  pomocy dziękuję i pozdrawiam 🙂🙂

6 Replies

• Utrata pakietów client serwer  mose być problemem po Twojej stronie bądź serwera. Czy nie ważne o której porze grasz problem się pojawia? Czy podczas gry jak problem występuje sieć nie jest obciążona?

• Witam to się pojawia od czasu zmiany na światłowód i nie ważne czy gram w dzień czy w nocy nie mam po prostu pojęcia a sieć nie jest obciążona niczym pisałem do dostawcy czyli orange i odpisali mi że u nich jest wszystko w porządku da się sprawdzić jakoś gdzie jest problem dokłądnie ??

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @allegro1987 

Dzięki za Twoje zgłoszenie 🙂 

Najczęstszym rozwiązaniem problemów z utratą pakietów jest otwarcie portów na routerze. Z tego co zrozumiałem to w ostatnim czasie zmieniłeś przepustowość łącza, zatem upewnienie się czy wszystko jest poprawnie skonfigurowane jest dobrym pomysłem. Sprawdź listę portów, które należy odblokować tutaj

Rozegraj również kilka rund z włączonym wykresem wydajności sieci (Rozgrywka - Zaawansowane), da Ci to więcej szczegółowych informacji na temat tego dlaczego pojawiają się problemy. 🙂 

• na co mam zwrócić uwagę jeżeli bęndę grał z podglądem wydajności sieci jestem troszkę zielony w tym a co do portów to raczej wszystkie otworzyłem te które były wypisane na stronie ea jeżeli chodzi o bf v

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @allegro1987 

Dzięki za odpowiedź jeśli odblokowałeś już porty to dodatkowo możesz wykonać kroki zawarte tutaj

Jeśli chodzi o wykres wydajności sieci to tam "na bieżąco" będziesz mógł śledzić między innymi procentową ilość utraty pakietów podczas gry. Sprawdź te wartości podczas normalnej gry a potem uruchom komputer w trybie czystego rozruchu i sprawdź czy zauważyłeś jakieś zmiany w wartościach. 

• Witam i sprawdzałem podczas gry parametry więc utrata pakietów wychodzących i przychodzących  0 %   więc nie wiem co to jest a kwadraciki dalej się świecą w prawym górnym rogu na pomarańczowo 🙂  coś mogę jeszcze zrobić ???

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 5 days ago