Forum Discussion
18 Replies
- egzeztor2 years agoNew Novice
mam to samo co poprzednik, zrobilem to co polecaliscie i nic nadal ten sam blad przez 95% czasu.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @egzeztor
Powiedz nam proszę w której grze pojawia się opisany przez Ciebie problem i jakie konkretnie kroki zostały przez Ciebie wykonane?
W battlefield V, zmienilem ustawienia karty sieciowej na full duplex i dodalem do wyjatkow w zaporze sieciowej
e spisz ziomek
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @egzeztor
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków.
Czy Twój komputer łączy się z Internetem poprzez kabel, czy bezprzewodowo? Jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy zmienisz sposób łączenia się z Internetem.
Na naszym angielskim forum znalazłem również podobny wątek gdzie rozwiązaniem okazało się zaktualizowanie oprogramowania routera/modemu.
Sprawdź również czy problem będzie pojawiał się po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu.
Mam dokładnie ten sam problem we wszystkich waszych grach. BF V, 2042 i Battlefront 2. Wszędzie wyrzuca error, że mój internet jest za słaby. Dodam, że na speedtest mam ponad 600 mb/s download. W każdej z tych gier mam przegrane setki godzin i do tej pory wszystko działało, a od paru miesięcy nie idzie się połączyć. W bf2042 jeszcze po 10-20 próbach połączenia z meczem, czasami się udaje, ale w pozostałych tytułach nie. Ustawienie Full Duplex nic nie dało. Nie ważne czy odpalam grę przez Steam czy przez EA. Inne gry działają bez zarzutu tylko z grami EA jest ten problem.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @egzeztor @MaJeVV @JustAlex_PL
Dzięki za Wasze odpowiedzi, zdaje się że wszystkich Was dotyka ten sam problem.
Poproszę Was o podanie poniższych informacji:
- Platforma na której gracie:
- Gry w których problem występuje:
- Dostawca Internetu:
- Ewentualnie wcześniej wykonane kroki:
- @EA_Kuba ea app
battlefield 5/1
toya
konfiguracja karty sieciowej
konfiguracja odbiornika wifi w kompie
aktualizacja sterowników
pobranie sterowników od tp linka przypisane do odbiornika
2 tyg temu jeszcze działało, nagle wystąpił błąd, patrząc na strony internetowe ze zgłaszaniem błędów jest od groma zgłoszeń problemu z serwerami gry battlefield EA App / Steam
BF5 / 2042 / Battlefront 2 - praktycznie każda gra EA z multi.
Też Toya.. więc widzę, że problem będzie u nich.
Wcześniej nie robiłem nic, bo wszystko działało od 10 lat.
Zmieniłem na full duplex, zadziałał BF5 na jeden dzień i znów padł.
Żaden reset sterowników, routera itp. nic nie pomaga.
mam ten sam problem co wyżej inne osoby. platforma pc, gra kupiona na steam, battlefield v, internet bezprzewodowy od play i nic nie robiłem na ten moment. dodam ze mam ping w iinych grach od 20 do 60ms i 50mb/s pobierania. w pierwszym dniu po pobraniu gry działało wszystko normalnie dopiero od wczoraj cos sie zepsulo i nie moge grac normalnie
1.Ea App
2.Battlefield4
3.Koperski
4.Reinstalacja gry.
mam ten sam problem
gram na PC
EA
Play
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @JERERMI
Czy połączenie internetowe poprzez które łączy się Twój komputer z Internetem jest połączeniem z sieci komórkowej?
mam to samo wywala mnie z gry i pokazuje sie ten komunikat.
mam internet z play, gra zainstalowana jest za pomocą steam ale odpalam ją normalnie przez ea. weryfikowałem integralnośc plików resetowałem ruter i dalej nic.
może wie ktoś co z tym zrobić?
aha i ruter jest bezprzewodowy. wczesniej grałem jakiś tydzień i normalnie mogłem dołączać a teraz nic. nawet jak za 10-tym razem mi sie uda to po dwuch minutach mnie wywala
Nie jest z routera dokładnie z play
to jest taki mały router przenośny
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar6 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 9 minutes ago
- 3 hours ago
- 4 days ago
- 4 days ago