Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Gra Rozłączona- Brak połączenia z EA Online. Parametry Łącza niewystarczajce

Hej @egzeztor 

Wydzieliłem Twój post z dyskusji gdzie ostatni komentarz został dodany 2 lata temu. 

Powiedz nam proszę nieco więcej na temat napotkanego przez Ciebie problemu.

W jakiej grze on występuje? 

Czy zostały przez Ciebie wykonane jakieś kroki, by problem rozwiązać?

18 Replies

• egzeztor's avatar
    egzeztor
    New Novice
    2 years ago

mam to samo co poprzednik, zrobilem to co polecaliscie i nic nadal ten sam blad przez 95% czasu. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @egzeztor 

Powiedz nam proszę w której grze pojawia się opisany przez Ciebie problem i jakie konkretnie kroki zostały przez Ciebie wykonane? 

• egzeztor's avatar
    egzeztor
    New Novice
    2 years ago

W battlefield V, zmienilem ustawienia karty sieciowej na full duplex i dodalem do wyjatkow w zaporze sieciowej 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @egzeztor 

Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków. 

Czy Twój komputer łączy się z Internetem poprzez kabel, czy bezprzewodowo? Jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy zmienisz sposób łączenia się z Internetem. 

Na naszym angielskim  forum znalazłem również podobny wątek gdzie rozwiązaniem okazało się zaktualizowanie oprogramowania routera/modemu. 

Sprawdź również czy problem będzie pojawiał się po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

• Mam dokładnie ten sam problem we wszystkich waszych grach. BF V, 2042 i Battlefront 2. Wszędzie wyrzuca error, że mój internet jest za słaby. Dodam, że na speedtest mam ponad 600 mb/s download. W każdej z tych gier mam przegrane setki godzin i do tej pory wszystko działało, a od paru miesięcy nie idzie się połączyć. W bf2042 jeszcze po 10-20 próbach połączenia z meczem, czasami się udaje, ale w pozostałych tytułach nie. Ustawienie Full Duplex nic nie dało. Nie ważne czy odpalam grę przez Steam czy przez EA. Inne gry działają bez zarzutu tylko z grami EA jest ten problem. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @egzeztor @MaJeVV @JustAlex_PL 

Dzięki za Wasze odpowiedzi, zdaje się że wszystkich Was dotyka ten sam problem. 

Poproszę Was o podanie poniższych informacji:

• Platforma na której gracie:
    • Gry w których problem występuje:
    • Dostawca Internetu: 
    • Ewentualnie wcześniej wykonane kroki:
  • @EA_Kuba ea app
    battlefield 5/1
    toya
    konfiguracja karty sieciowej
    konfiguracja odbiornika wifi w kompie
    aktualizacja sterowników
    pobranie sterowników od tp linka przypisane do odbiornika
    2 tyg temu jeszcze działało, nagle wystąpił błąd, patrząc na strony internetowe ze zgłaszaniem błędów jest od groma zgłoszeń problemu z serwerami gry battlefield
  • EA App / Steam 

BF5 / 2042 / Battlefront 2 - praktycznie każda gra EA z multi. 

Też Toya.. więc widzę, że problem będzie u nich.

Wcześniej nie robiłem nic, bo wszystko działało od 10 lat.

Zmieniłem na full duplex, zadziałał BF5 na jeden dzień i znów padł. 

Żaden reset sterowników, routera itp. nic nie pomaga.

• mam ten sam problem co wyżej inne osoby. platforma pc, gra kupiona na steam, battlefield v, internet bezprzewodowy od play i nic nie robiłem na ten moment. dodam ze mam ping w iinych grach od 20 do 60ms i 50mb/s pobierania. w pierwszym dniu po pobraniu gry działało wszystko normalnie dopiero od wczoraj cos sie zepsulo i nie moge grac normalnie 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @JERERMI 

Czy połączenie internetowe poprzez które łączy się Twój komputer z Internetem jest połączeniem z sieci komórkowej? 

• mam to samo wywala mnie z gry i pokazuje sie ten komunikat.

mam internet z play, gra zainstalowana jest za pomocą steam ale odpalam ją normalnie przez ea. weryfikowałem integralnośc plików resetowałem ruter i dalej nic.

może wie ktoś co z tym zrobić?

• aha i ruter jest bezprzewodowy. wczesniej grałem jakiś tydzień i normalnie mogłem dołączać a teraz nic. nawet jak za 10-tym razem mi sie uda to po dwuch minutach mnie wywala

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 9 minutes ago