Łączenie kont EA/Steam a BF6
Witam.
W związku z nadejściem BF6 i złożonym preorderem, farmię battlepass w BF2042. I tu się rodzi moje pytanie. BF2042 aktywowałem bezpośrednio w EA App. W betę BF6 grałem na Steam. Preorder BF6 również kupiłem na Steam. Gdy wejdę w ustawienia EA App - pokazuje mi brak powiązanych kont. Gdy jednak w apce wybiorę Mój profil \ Zarządzaj - przenosi mnie na stronę https://myaccount.ea.com/. Tam w zakładce Connected Accounts wyświetla mi przypięte konto Steam, na którym mam zakupione BF6 (i ograną betę).
I teraz, skoro beta i preorder BF6 są na tym samym koncie Steam to domyślam się, że nie będzie problemu, aby nagrody z bety uzyskać w BF6. Jednak co z nagrodami z battlepassa BF2042? Niby konta połączone, ale jedynie na stronie. Połączenia nie pokazuje w EA App.
Jednak edycja Phantom (którą nabyłem) tania nie jest. W BF2042 też trzeba poświęcić sporo czasu, aby w pełni odblokować battlepassa. Dobrze by było, żeby nie okazało się na koniec, że z nagrodami są problemy bo gry są na różnych platformach i coś tam jest niewłaściwie zlinkowane...