Forum Discussion

Madrox2261's avatar
Madrox2261
Seasoned Newcomer
31 days ago

Blokada FC25

Mam założoną blokadę na swoim koncie, dokładnie to blokada football_soccer.

Gdzieś tam w mailach początkowych dostałem informacje że za handel monetami w grze. Całkowicie uważam że blokada jest założona błędnie, bo nie brałem nigdy w życiu w handlu monetami. Jestem wieloletnim graczem FC i wcześniej gier Fifa. Zakładałem "sprawy" licząc na zajęcie się tematem i jakoś dojście co i jak ale podejście personelu przy tego typu zgłoszeniach woła o pomstę. Dokładnie to dostaje odpowiedź że niby coś sprawdzaja, ale nie podadzą co i że tak powinno być i już, czyli w moim rozumieniu totalnie brak jakiejkolwiek możliwości rozmowy czy też obrony. Również prosiłem o wskazanie dowodu który niby wskazuje na moja winę. Zero odzewu...

Nie wiem kompletnie co się wydarzyło że takie a nie inne kroki zostały podjęte, a każda moja próba komunikacji jest odbijana z wiadomością "tak ma być". Przecież to jest jakiś żart, tyle że mi totalnie nie jest do śmiechu.

Co to za sprawdzenia "na niby"? Chyba nikt mi nie wbił na konto, ale pewności nie mam, tej informacji też nie dostałem. W sumie to w tych sporach KOMPLETNIE NIC NOWEGO się nie dowiedziałem ale nadal uważam, że ja jako gracz nie brałem udziału nigdy w czymś takim i moja blokada jest pomyłka... 

Co w takiej sytuacji mogę zrobić?

Czy to jest standardowa procedura zablokować i olać? 

Jeśli tak to jest bardzo słabe podejście do gracza/klienta i to dodatkowo wieloletniego.

Pozdrawiam,

Madrox2261 (konto od 2011 r)

5 Replies

Replies have been turned off for this discussion
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    31 days ago

Hej Madrox2261​ 

Rozumiem, jak frustrująca jest dla Ciebie sytuacja związana z blokaadą. 

Jeśli Twoje odwołania w tej sprawie zostały już rozpatrzone,  oznacza to, że przeprowadzono wiele dochodzeń i nie znaleziono dowodów, które uzasadniałyby zdjęcie blokady.

Chciałabym też zaznaczyć, że poprzez forum nie będziemy mieć wglądu w informacje dotyczące Twojego konta w grze, a dyskusje na temat blokady/moderacji konta są u nas zabronione. 

Jeśli uważasz, że Twoja sytuacja jest wynikiem nieporozumienia i posiadasz dodatkowe informacje, które nie zostały podane we wcześniejszych odwołaniach, wykonaj kroki opisane tutaj, aby skontaktować się z naszym zespołem odpowiedzialnym za pilnowanie przestrzegania Regulaminu EA. 

Jeśli podejrzewasz, że doszło do naruszenia bezpieczeństwa Twojego konta, skontaktuj się z nami bezpośrednio poprzez czat a w międzyczasie wykonaj jak najszybciej te kroki. 

• Madrox2261's avatar
    Madrox2261
    Seasoned Newcomer
    30 days ago

A to już ja jako główny zainteresowany jako właściciel konta nic dostać nie mogę? Dowody które świadczą o moim handlu są, tyle że ja w niczym takim nie brałem udziału więc kompletnie nie wiem skąd niby coś takiego jest. Mi osobiście nic nie zostało przedstawione na jakiej podstawie twierdzą że mają pewność że to ja. 

Wiele dochodzeń jakich? Każda sprawa jaka zakładałem wisi około 24h po czym zawsze dostaje odpowiedź tak ma być, no dobra teraz dostaje żebym nie oczekiwał więcej odpowiedź w tej kwestii, tyle że jak do tej pory nie dostałem ŻADNEJ odpowiedzi poza tym : "tak ma być". Każda z tych spraw w których niby było coś sprawdzane i ta w której zostałem po prostu odbity trwa tyle samo. Nie wierze w te Wasze niby dochodzenia, bo ja nie robiłem nic złego i jestem niewinny. Dostęp do konta mam, ale pewności nie mam czy ktoś tego nie zrobił na moim koncie, ale tego mam wrażenie że totalnie nikt nie chce sprawdzić...

• Madrox2261's avatar
    Madrox2261
    Seasoned Newcomer
    30 days ago

Totalnie nic się od Was dowiedzieć nie można i Waszej podejście w tej sprawie jest nastawione na olać sprawę. Liczyłem na coś więcej i bardziej rzetelną formę wyjaśnienia sytuacji

• Madrox2261's avatar
    Madrox2261
    Seasoned Newcomer
    30 days ago

Mam jeszcze do Was jedno pytanie. Gram sobie w grę, przeszukuje rynek transferowy, wkładając w grę swój czas i czekam na okazje. Czyli że ktoś wystawił coś taniej(osoby totalnie nie znam) kupuje po czym sprzedaje drożej i zarabiam to jest według Was coś złego czy miałem fart i wszystko gra? Bo jeśli to uważacie za złamanie regulaminu, to wychodzi na to, ze monety można zdobyć tylko i wyłącznie z meczy lub otwierając paczki (za $$$, bo monet oczywiście nie masz) i z nich dopiero można legalnie sprzedać.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    30 days ago

Niestety, na EA Forum nie mamy możliwości bezpośredniego wglądu w szczegóły Twojego konta. W tym wypadku możliwe jest założenie sprawy z odwołaniem do zespołu zajmującego się weryfikacją blokady i zawieszenia, który ma dostęp do wszystkich potrzebnych informacji i na pewno dokładnie przeanalizuje Twoją sprawę.

Każda weryfikacja jest przeprowadzana indywidualnie i osoba zajmująca się zgłoszeniem zawsze sprawdza historię konta od nowa, nawet jeśli odpowiedzi mogą być podobne.  Status zgłoszenia możesz zawsze śledzić na stronie https://help.ea.com/en/help-my-cases/   

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,325 PostsLatest Activity: 16 hours ago