Forum Discussion

avesatanic's avatar
avesatanic
Newcomer
10 days ago

EA HELP SHAME

Kupiłem grę przez Steam, która dodała się do starego konta EA Games bez mojej zgody.

Nie mam dostępu do przypisanego adresu email - straciłem domenę, niema możliwości zalogowania.

Do tego konta loguję się za pośrednictwem gry, a następnie wysyłam prośby o zmianę adresu email.

Nie dostaję żadnej odpowiedzi, cała ta pomoc to jakaś kpina.

Sprawę zgłosiłem jako naruszenie przepisów RODO oraz Europejskich przepisów GDPR, które mówią jasno o możliwości wglądu do swoich danych oraz wprowadzania zmian - na prośbę i niezwłocznie w określonym przez prawo terminie. Zaopatrzone są numerami Case z Waszej pseudo pomocy, screenami dowodzącymi brak odpowiedzi w terminie, które przewiduje prawo Polskie i Europejskie.

Zgłoszenie muszę potwierdzić w ciągu miesiąca Profilem Zaufanym, i ten czas czekam na kontakt od Was. 

Dodam tylko że, przypadkowi studenci w garażu robią lepszy helpdesk niż Wy jako globalna firma.

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 days ago

Hej @avesatanic

Wygląda na to, że Twoje konto Steam zostało połączone z kontem EA, jeszcze jak mogłeś logować się do profilu EA za pomocą adresu email.  Rozumiem, że utrata dostępu do tego adresu może być problematyczna. Dlatego zalecam zaktualizowanie adresu e-mail w ustawieniach konta EA.

Chociaż nie możemy pomóc w tej kwestii przez forum, zachęcam do skontaktowania się z naszym doradcą przez czat, aby uzyskać bezpośrednie wsparcie.

Otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania. Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Czatuj z nami...   

Odczekaj chwilę w tym samym oknie przeglądarki, aż w dolnym rogu wyświetli się przewidywany czas połączenia z doradcą (np. 3 min). Pozostań w tym widoku i poczekaj aż doradca rozpocznie z Tobą rozmowę. 

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,194 PostsLatest Activity: 2 days ago