Forum Discussion

DawidekG123's avatar
3 years ago
Solved

Klucz nowo zakupionej kopii gry ME 3 2012

Zakupiłem dziś grę Mass effect 3 (2012) chciałem klucz podarować osobie trzeciej, ale nie mam w wiadomości potwierdzającej zakup tej danej. Gdzie mogę ją odnaleźć?
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @DawidekG123 

@DawidekG123  napisał/a:

Na koncie dziecka mam informację o wpisaniu kodu gry aby pojawiła się gra w bibliotece, a nie mogę znaleźć tego klucza. (...)

Zgadza się, konta dzieci nie mają możliwości kupienia gier z poziomu aplikacji. Jedynym sposobem na to, aby przypisać grę do konta dziecka jest przypisanie klucza do konta. 

@DawidekG123  napisał/a:

(...) W aplikacji mam swoją grę zakupioną lata temu jeszcze na Origin i klucz od niej nie akceptuje. (...)

Klucz do gry (niezależnie czy został kupiony w "zwykłym" sklepie w postaci kartki z wydrukowanym kodem, lub z poziomu Origin/EA app), można przypisać tylko do jednego konta EA. Stąd komunikat mówiący o nieprawidłowym kluczu, przy próbie wykorzystania go na innym koncie. 

@DawidekG123  napisał/a:

Informacje na waszej stronie stwierdzają że otrzymam klucz  dowodzie zakupu, otrzymałem dowód zakupu ale nie ma w nim klucza. 

Rozumiem, że odwołujesz się do tej informacji: 

Znajdź swój kod produktu
    Jeśli gra nie została jeszcze dodana do twojego konta, możesz znaleźć jej kod produktu w wiadomości e-mail potwierdzającej jej zakup. Możesz też poszukać instrukcji w pudełku.

Dostępnej w tym artykule. 

Sytuacja ta odnosi się do specyficznych przypadków (zazwyczaj gier, których EA nie jest wydawcą), kiedy to aktywacja wymaga aktywacji przy pomocy wysłanego na email klucza. W tym przypadku gra została już dodana do Twojego konta. 

@DawidekG123  napisał/a:

(...)Jeśli klucz został przypisany w bibliotece gier do mojego kotna gdzie mogę go odnaleźć? (...)

W tej chwili EA app nie posiada funkcji pozwalającej na wyświetlenie klucza. Jeśli chcesz wiedzieć jaki klucz został przypisany do Twojego konta możesz skontaktować się z nami bezpośrednio i spytać o to jednego z naszych przedstawicieli. Nie mniej jednak, z racji tego o czym wspomniałem wcześniej, tego klucza nie będzie można przypisać do innego konta EA. 

@DawidekG123  napisał/a:

Co do funkcji prezentu, na koncie dziecka mam komunikat o tym, że klucz gry musi udostępnić rodzic lub opiekun, chętnie go udostępnię, ale proszę mi napisać jak. Skoro zakupiłem grę powinienem móc z niej skorzystać. Czyż nie?

Udostępnianie odnosi się do wykorzystania klucza do gry na koncie dziecka. Klucza, który wcześniej nie został wykorzystany na innym koncie EA.

Przeniosę ten wątek do kategorii EA app, z racji tego, że tam zdaje się lepiej pasować 🙂 

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,309 PostsLatest Activity: 2 days ago