Forum Discussion

Xbyali04's avatar
3 years ago
Solved

Kupiłem klucz do gry Origin a jest teraz EA app

kupiłem klucz do gry origin a jest teraz EA app i jak probuje aktywowac tą gre na ea app to wyskakuje ze klucz zostal zrealizowany i co teraz?

• Hej @Xbyali04 

Czy wcześniej klucz był przez Ciebie wykorzystany na platformie Origin? 

Jeśli tak, to prawdopodobnie logujesz się na niewłaściwe konto. Skontaktuj się z nami bezpośrednio, abyśmy mogli pomóc Ci w odnalezieniu właściwego konta. 

Jeśli nie, to wygląda na to że sprzedany kod był wykorzystany wcześniej - we tym przypadku skontaktuj się ze sprzedawcą. 

9 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Xbyali04 

Czy wcześniej klucz był przez Ciebie wykorzystany na platformie Origin? 

Jeśli tak, to prawdopodobnie logujesz się na niewłaściwe konto. Skontaktuj się z nami bezpośrednio, abyśmy mogli pomóc Ci w odnalezieniu właściwego konta. 

Jeśli nie, to wygląda na to że sprzedany kod był wykorzystany wcześniej - we tym przypadku skontaktuj się ze sprzedawcą. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @7h8sez9xqikt

Jeśli nigdy nie wykorzystałeś tego kodu to oczywiście możesz go użyć na platformie EA .tak samo jak byś to użył na Origin i kod będzie działać
    Ale jeśli kupiłeś ten kod od osoby fizycznej - na Allegro lub innej platformie to nie masz gwarancji ze ten kod już nie był wykorzystany przez sprzedającego.
  • Ja też chciałem zapytać czy jak mam niewykorzystany kod EA Play Pro  na Origina, to czy mogę go wykorzystać na EA App?

• Hej, mam ten sam problem. Miałam gry na Origin i teraz na ae nawet mi się nie wyświetlają.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @95bcdfe0568d9fdd 

Jeśli masz pewność że logujesz się na właściwe konto EA do aplikacji EA app (to samo, które było przez Ciebie wykorzystywane do logowania się do Origin), wyczyść pamięć podręczną EA app wedle instrukcji poniżej:

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

Następnie zresetuj swoje połączenie internetowe: 

Spróbuj uruchomić te polecenia sieciowe, aby ręcznie zresetować stos TCP/IP, zwolnić i odnowić adres IP, opróżnić i zresetować pamięć podręczną funkcji rozpoznawania nazw klientów DNS:

1. W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz wiersz polecenia. Zostanie wyświetlony przycisk Wiersz polecenia. Po prawej stronie tego przycisku wybierz pozycję Uruchom jako administrator i> Tak.

2. W wierszu polecenia uruchom następujące polecenia we wskazanej kolejności, a następnie sprawdź, czy problem z połączeniem został rozwiązany:

• Wpisz netsh winsock reset i wybierz klawisz Enter.

• Wpisz netsh int ip reset and select Enter.

• Wpisz ipconfig /release i wybierz enter.

• Wpisz ipconfig /renew i wybierz enter.

• Wpisz ipconfig /flushdns i wybierz enter.

A następnie zresetuj router odłączając go od zasilania na kilka minut.

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,263 PostsLatest Activity: 12 minutes ago