Nie mogę odzyskać konta założonego na nieaktywny adres e-mail
Cześć,
To jest moja 6. próba rozwiązania tej sprawy. Jestem prawowitym właścicielem konta, do którego straciłam dostęp ze względu na nieużywany adres email przez którego nie moge zweryfikować kodów, jednak konsultanci na czacie pierwszej linii wielokrotnie odrzucają moje zgłoszenie, opierając się wyłącznie na automatycznym formularzu i ignorując przedstawiane przeze mnie twarde dowody.
1. Posiadam bezpośredni, niepodważalny dowód własności w postaci oryginalnego kodu aktywacyjnego (CD-Key) do 4 dodatków do gier The sims. Kody te są trwale przypisane do mojego konta EA.
2. Do zgłoszenia dołączam pełny komplet załączników: fakturę ze sklepu Instant Gaming, wiadomość e-mail z potwierdzeniem zakupu oraz zrzut ekranu przedstawiający zakupiony klucz.
3. Do tego podaję wszystkie informacje o koncie jakie znam i pamiętam, gdy nie mam pewności wolę ich unikać żeby nie wzbudzać podejrzeń co jednak się działo za każdym razem kiedy kontaktowałam się z pracownikami EA na chacie - łącznie 3 próby dzisiaj i kilka wczoraj...
Mam konto od czasu istnienia platformy origin - wchodziłam na konto co jakiś czas od 2013 roku, co daje łącznie 13 lat. Odpowiedzi konsultantów sugerują mi, że ciężko im ręcznie wprowadzić kody CD-Key do bazy danych EA. Mam wrażenie, że nawet podanie kwoty, daty i konkretnego produktu na platformie jest dla nich niewystarczające. Niestety nie mam faktur, ponieważ są na moim nieaktywnym adresie e-mail w sprawie którego do nich pisałam.
Myślę, że dowody zakupu i podanie dokładnych cd key do co najmniej 5 gier zainstalowanych na koncie w przeciągu kilku lat powinny być najmocniejszym dowodem.
To, że konto nie ma powiązanego numeru telefonu, dodatkowego maila, konta na innej platformie czy danych karty jeszcze bardziej zniechęca ich do sprawdzania czegokolwiek.
Sprawdzałam jeszcze dla pewności potencjalne maile oraz inne platformy i nic dodatkowo nie jest powiązane.
Niestety NIE pamiętam podanej daty urodzenia, z tego co pamiętam przy podawaniu po zamknięciu aplikacji origin wyskakiwał mi błąd gdy próbowałam wpisać prawidłową i ustawiona jest losowa.
W związku z powyższym bardzo proszę o przekazanie sprawy #254565613 (jedna z wielu założonych przeze mnie niedzieli) bezpośrednio do Kierownika / Menedżera Supportu w celu ręcznej weryfikacji na podstawie klucza produktu i faktury, które były już wysyłane w chacie z supportem.
Rozważałabym na miejscu EA wprowadzenie opcji - przedawniony adres e-mail tak jak jest to dostępne w serwisie Steam. To już jest któryś z kolei taki wpis tutaj.
Hej Anonymous
Widzę, że masz już za sobą kilka prób odzyskania konta przez EA Help. Chciałabym jednak zwrócić uwagę na jeszcze jedną możliwość, o której nie wspomniałaś.
Czy próbowałaś skontaktować się z dostawcą starej poczty i odzyskać dostęp bezpośrednio do tego adresu e-mail? Jeśli skrzynka nadal istnieje lub może zostać przywrócona, odzyskanie do niej dostępu byłoby najprostszą drogą, ponieważ mogłabyś ponownie odbierać kody weryfikacyjne EA.
Jeśli adresu nie da się już odzyskać, pozostaje weryfikacja przez EA Help. Pamiętaj tylko, że posiadanie kodów CD-Key i dowodów zakupu może być pomocne, ale nie jest jedynym elementem branym pod uwagę podczas weryfikacji własności konta. Na forum nie mamy możliwości przeprowadzenia tej weryfikacji.