Forum Discussion

W2I2K2I2's avatar
2 years ago

Nie mogę się zalogować na origin

Hej. Gdy włączam aplikacje origin i wpisuje dane wyskakuje mi komunikat, że aby potwierdzić tożsamość muszę wpisać kod, który otrzymuje na maila. Gdy tylko klikam ,,wyślij kod na maila” oczywiście dostaje go ale nie moge go nigdzie wpisać bo aplikacja tak jak zaczęła się ładować po wciśnięciu tego przycisku, tak już nie przestaje przez następne 3-4 minuty i po tym czasie po prostu się wyłącza. Próbowałam już odinstalowywania i ponownego instalowania aplikacji, czy też resetowania jej tak jak proponują na stronie. Problem miałam po raz pierwszy wczoraj i do dzisiaj nic się nie zmieniło

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @W2I2K2I2 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po zresetowaniu połączenia internetowego wedle instrukcji poniżej:

Spróbuj uruchomić te polecenia sieciowe, aby ręcznie zresetować stos TCP/IP, zwolnić i odnowić adres IP, opróżnić i zresetować pamięć podręczną funkcji rozpoznawania nazw klientów DNS:

1. W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz wiersz polecenia. Zostanie wyświetlony przycisk Wiersz polecenia. Po prawej stronie tego przycisku wybierz pozycję Uruchom jako administrator i> Tak.

2. W wierszu polecenia uruchom następujące polecenia we wskazanej kolejności, a następnie sprawdź, czy problem z połączeniem został rozwiązany:

• Wpisz netsh winsock reset i wybierz klawisz Enter.

• Wpisz netsh int ip reset and select Enter.

• Wpisz ipconfig /release i wybierz enter.

• Wpisz ipconfig /renew i wybierz enter.

• Wpisz ipconfig /flushdns i wybierz enter.

• wydaje mi się ze pokazane kroki sa na urzadzenia z windowsem ale poszukalam jak to zrobic na macu i dalej origin dziala tak samo jak wczesniej - czyli nie dziala

• tego też już próbowałam na samym początku ale problem nie znika

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź @W2I2K2I2

Sprawdź zatem czy problem będzie powtarzał się jeśli połączysz się z alternatywnym połączeniem internetowym. Możesz w tym celu wykorzystać hotspot udostępniony z telefonu. 

Featured Places