Forum Discussion

MiquelGallardo's avatar
1 year ago
Solved

Nie moge przejść weryfikacji czy jestem właścicielem konta

Jak w temacie nie mogę przejść tej bezsensowej weryfikacji czy jestem właścicielem czy nie , pytania powinny być skorygowane tak że nie musze sięgać pamięcią z przed 6 lat . Już 4 raz próbowałem przejść weryfikację i dalej system nie widzi mnie jako właściciela. Login i hasło do konta EA znam ale żeby wejść w konto muszę potwierdzić kod weryfikacyjny z poczty email która  została skasowana przez serwis z uwagi na zbyt długie nie logowanie się na pocztę. Proszę konsultanta EA o wyrozumiałość a ten dalej swoje że muszę przygotować dane ja tego nie rozumiem przecież korzystam z konsoli gram w grę którą wymaga logowania się na konto EA dzisiaj ,wczoraj i przed wczoraj , a ci nie mogą tego sprawdzić lub zweryfikować czy to ja czy nie , podaję im ip które mi wyskuje po wejściu w stronę "checkmyip" też nie pasuje ja tego nie rozumiem jak mam odzyskać konto z któreo korzystam właściwie codziennie jedyne co to nie wchodziłem i nie logowałem się na stronę bo nie miałem takiej potrzeby teraz mam bo mam nowe urządzenie i nie jestem w stanie się zalogować.

• Hej @MiquelGallardo 

Przepraszamy za niedogodności, ale nie jesteśmy w stanie pomóc w kwestiach związanych z kontem przez forum.

Pragnę jednak wyjaśnić, że weryfikacja konta jest niezbędna, abyśmy mogli upewnić się, że to Ty jesteś właścicielem konta EA, który próbuje uzyskać dostęp do informacji lub dokonać zmian. Jest to kluczowy krok w celu zapewnienia bezpieczeństwa wszystkich naszych użytkowników i ochrony ich danych osobowych oraz informacji o koncie przed nieautoryzowanym dostępem.

• Weryfikacji podlegają dane wprowadzone w czasie zakładania konta jak i w czasie jego użytkowania; doradca poda Ci listę pytań.
    • Należy udzielić jednej, pełnej i jednoznacznej odpowiedzi na każde pytanie; należy unikać odpowiedzi, które zawierają informacje niejednoznaczne, np. "moja data urodzenia to 07.08.1990 albo 07.08.1992, bo nie pamiętam, czy była podana prawdziwa".

Jeśli doszło do usunięcia adresu email, warto sprawdzić, czy upłynął już okres karencji na założenie tego samego adresu.

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @MiquelGallardo 

Przepraszamy za niedogodności, ale nie jesteśmy w stanie pomóc w kwestiach związanych z kontem przez forum.

Pragnę jednak wyjaśnić, że weryfikacja konta jest niezbędna, abyśmy mogli upewnić się, że to Ty jesteś właścicielem konta EA, który próbuje uzyskać dostęp do informacji lub dokonać zmian. Jest to kluczowy krok w celu zapewnienia bezpieczeństwa wszystkich naszych użytkowników i ochrony ich danych osobowych oraz informacji o koncie przed nieautoryzowanym dostępem.

• Weryfikacji podlegają dane wprowadzone w czasie zakładania konta jak i w czasie jego użytkowania; doradca poda Ci listę pytań.
    • Należy udzielić jednej, pełnej i jednoznacznej odpowiedzi na każde pytanie; należy unikać odpowiedzi, które zawierają informacje niejednoznaczne, np. "moja data urodzenia to 07.08.1990 albo 07.08.1992, bo nie pamiętam, czy była podana prawdziwa".

Jeśli doszło do usunięcia adresu email, warto sprawdzić, czy upłynął już okres karencji na założenie tego samego adresu.

• Czy możesz wyjaśnić na czym polega ten proces karencji jak mam zacząć zdanie żeby konsultant zaczął działać w tej sprawie, tak jak mówię konto zostało założone w 2018 roku +-

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Każda zmiana na koncie EA, dla zapewnienia bezpieczeństwa, wymaga weryfikacji.

Proces weryfikacji polega na wysłaniu kodu weryfikacyjnego na adres email powiązany z kontem EA (niezbędny jest dostęp do tej skrzynki pocztowej). Jeśli utracisz dostęp do swojego maila, doradca na czacie przeprowadzi Cię przez dodatkową weryfikację, polegającą na udzieleniu odpowiedzi na pytania.

Featured Places