Forum Discussion

koniczka0's avatar
1 year ago
Solved

odłączenie konta od xbox bez dostępu do maila

hej!

podobne tematy były wałkowane ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi czy komuś się udało albo usunąć konto albo odłączyć je od podlinkowanego konta z xboxem? otóż x lat temu miałam xboxa 360 (mam go nadal), kupowałam pudełkowe Fify w sklepie (tez nadal je mam). Miałam konto EA z mailem @neostrada.pl, do którego nie mam dostępu bo od 2 lat domena nie istnieje. Teraz kupiłam xboxa x, zalogowałam się swoim kontem Microsoft, kupiłam NFS no i problem bo moje konto Microsoft Xbox jest połączone z kontem EA do którego nie mam dostępu. Chciałam żeby support EA usunął to konto ale odbiłam się od ściany indyjskiego supportu. Pomijając fakt ze EA przetwarza moje dane osobowe do których nie mam dostępu a których administratorem jest EA... co mogę teraz zrobić? dane mojego konta były prawdziwe, adres rozliczeniowy znam ale nie znam dat zakupu gier, ostatnia moja Fifa była podajże w 2015 roku, nawet nie mam już kart kredytowych które mogły być powiązane z tym kontem ☹️ czy teraz pozostaje mi tylko gra offline? Z góry dzięki za odpowiedzi 🙂

• koniczka0's avatar
    koniczka0
    1 year ago

Udało się, dzięki za pomoc! Na przyszłość info że nie trzeba podawać wszystkiego, mi wystarczyły 3 odpowiedzi na pytania konsultanta

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @koniczka0 

Dostęp do konta EA czy też do jego zarządzania, możesz uzyskać dopiero po weryfikacji danych konta. Proses weryfikacji jest tu kluczowy - dostęp do konta może uzyskać tylko  jego właściciel na podstawie przedstawionych danych. Przykro mi, że wiele Twoich danych wygasło zanim je zaktualizowałeś. Jeśli jednak uda Ci się ustalić niezbędne informacje, ponownie podaj je naszym doradcom.

Jeśli jednak nie uda Ci się odzyskać dostępu do konta EA, możesz założyć nowe konto Xbox i połączyć je z nowym kontem EA . W ten sposób będziesz mógł nadal korzystać ze swoich gier EA, ale Twoje osiągnięcia zostaną zresetowane i rozpoczniesz grę od początku.

• koniczka0's avatar
    koniczka0
    1 year ago

Problem w tym że doradcy są z Indii i nawet mnie nie pytają o moje dane. Co dokładnie jest potrzebne? Imię, nazwisko, data urodzenia, adres i co jeszcze?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

@koniczka0 przy kontakcie z doradcą wybierz właściwy temat pomocy: EA accountPotrzebuję pomocy z zalogowaniem się na konto EA. Możesz też otworzyć ten link w nowej karcie incognito a następnie zaznaczyć opcję Kontynuuj bez logowania.

Doradca po zapoznaniu się z Twoim problemem przeprowadzi z Tobą rozmowę i jeśli zajdzie potrzeba poda Ci listę odpowiednich pytań. Udzielając odpowiedzi bądź precyzyjny i staraj się nie udzielać odpowiedzi "nie pamiętam, ale może to był ten numer/ data itp" lub "albo ten...albo ten". 

Nie wiem czy możesz zalogować się do swojego konta EA przy użyciu danych konta Xbox - warto jednak dodatkowo sprawdzić i tą opcję.

• koniczka0's avatar
    koniczka0
    1 year ago

przez logowanie xbox mam wiadomosc "Twoje dane logowania EA mogły utracić ważność. Spróbuj ponownie lub zresetuj hasło.". bede probowac rozmawiac z konsultantem.

• koniczka0's avatar
    koniczka0
    1 year ago

Udało się, dzięki za pomoc! Na przyszłość info że nie trzeba podawać wszystkiego, mi wystarczyły 3 odpowiedzi na pytania konsultanta

Featured Places