Forum Discussion

akcebos's avatar
1 year ago
Solved

Problem z przeniesieniem dodatku do The Sims 4 na nowy komputer

Witam, kiedyś grałam w The Sims 4 na starym komputerze - wersja podstawowa i dodatek Psy i Koty. Ostatnio kupiłam nowego laptopa i chciałam przenieść The Sims 4 wraz z dodatkiem i zapisanymi postępami w grze na ten właśnie nowy komputer. Jednak po zalogowaniu się na konto EA, w bibliotece gier widnieje tylko zainstalowana (teraz już darmowa) podstawowa wersja gry. Wcześniej zakupionego dodatku tam nie ma. Wszystkie zapisy gry ze starego komputera skopiowałam i przeniosłam na nowy laptop. Po uruchomieniu gry widzę, że mam do wyboru moje stare rodziny (wraz ze zwierzętami widocznymi na zdjęciu danej rodziny w bibliotece zapisanych gier), ale po wybraniu przykładowej rodziny by wczytać grę wyświetla się komunikat widoczny w załączniku "niekompletne dane gry..." . 

Proszę o pomoc, w jaki sposób mogłabym odzyskać dodatek wraz z zapisami na nowym laptopie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

• @akcebos aby zobaczyć historię transakcji wystarczy kliknąć niebieski napis w mojej poprzedniej odpowiedzi.

Póki co wszystko wskazuje, że masz jeszcze jedno konto. Przygotuj sobie kod gry i dodatku lub numery transakcji a następnie skonsultuj się bezpośrednio z naszym doradcą.

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @akcebos 

Z tego co opisujesz wynika, że na poprzednim komputerze było zalogowane inne konto EA. Na nowym laptopie upewnij się, że widnieje dokładnie ta sama nazwa konta jak na koncie, gdzie masz Psy i koty.

• spróbuj zalogować się do EA app za pomocą EA ID (czyli Twojego pseudonimu, który jest wyświetlony w EA app na starym PC)
  • akcebos's avatar
    akcebos
    1 year ago

Dziękuję za odpowiedź,

problem jest taki, że na starym komputerze nie działa aplikacja EA przez uszkodzony komputer i nie mogę się tam zalogować

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 year ago

Hej @akcebos 

W takim razie musisz ustalić dane do logowania wykorzystane na Twoim "starym" komputerze. 

• @EA_Kuba Na nowym laptopie bez problemu zalogowałam się na istniejące konto, nie zakładałam nowego.
    Czyli gdyby wszystko poszło tak jak miało być, to w bibliotece gier miałabym pokazany ten dodatek i podstawkę?
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 year ago

@akcebos po zalogowaniu się na właściwe konto, w zakładce Biblioteka widoczna byłaby podstawowa wersja gry, natomiast dodatek w opcji Zarządzaj dodatkami. 

- zwróć też uwagę na możliwość dodania The Sims 4 Darmowa Wersja do konta - wówczas gra też będzie widoczna w Biblioteka EA app, ale nie będzie widocznego dodatku. Gra TS4 darmowa będzie także widoczna w historii transakcji (popatrz jaka jest data aktywacji  oraz cena).

• akcebos's avatar
    akcebos
    1 year ago
    @EA_Kalina a gdzie znaleźć historię transakcji?
    W bibliotece gier mam tylko podstawową wersję The Sims 4 i tam czas gry jest prawie zerowy, czyli nie wczytało mi płatnej wersji gry ze starego komputera, a wyświetla się ta pobrana już na nowym - darmowa wersja
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 year ago

@akcebos aby zobaczyć historię transakcji wystarczy kliknąć niebieski napis w mojej poprzedniej odpowiedzi.

Póki co wszystko wskazuje, że masz jeszcze jedno konto. Przygotuj sobie kod gry i dodatku lub numery transakcji a następnie skonsultuj się bezpośrednio z naszym doradcą.

• akcebos's avatar
    akcebos
    1 year ago

Dziękuję bardzo za pomoc - problem rozwiązany!

Pozdrawiam serdecznie

Featured Places