Forum Discussion

PRZEMEK_MADRO11's avatar
3 years ago
Solved

Łączenie kont EA i czas oczekiwania.

Czy przy przenoszeniu gier ze starego na nowe konto przenosicie również rozszerzenia? np. dodatki z the sims 4?

I czy jest jakiś czas który trzeba odczekać aby wszystko trafiło na nowe konto, czy wszystko powinno pojawić się od razu. Ponieważ przeniosłem kilkanaście minut temu zawartość  ze starego konta na nowe i dalej nie mam moich dodatków :/

Dziękuję z góry za odpowiedź!😃

• @PRZEMEK_MADRO11 

Czy dobrze cię zrozumiałam? Chcesz przenieść grę i jej dodatki z jednego konta (gracza) EA App na drugie (EA App)?  Nie ma takiej możliwości. Można jedynie połączyć dwa konta, ale wiąże się to z pewnym ryzykiem: https://help.ea.com/pl/help/account/accidental-second-ea-account/

Natomiast, jeżeli chodzi ci o przejście z platformy Origin na EA App to wszystkie zakupione przez ciebie gry (oraz ich dodatki) automatycznie dodane są do twojego konta na Ea App, gdyż nadal jest to samo konto -jedynie zmieniło ono platformę. Chyba, że na EA App założyłeś  drugie konto, wtedy niestety nie zobaczysz na nim żadnych wcześniej zakupionych dodatków, nie da się ich także przenieść z poprzedniego konta (czytaj wyżej).

Jeżeli jednak po zalogowaniu na stare konto w  EA App pobrałeś bezpłatną podstawę gry to od razu ją odinstaluj, gdyż to właśnie jest powodem, bo ta nowa podstawa gry nie widzi starych dodatków.

7 Replies

• @PRZEMEK_MADRO11 

Czy dobrze cię zrozumiałam? Chcesz przenieść grę i jej dodatki z jednego konta (gracza) EA App na drugie (EA App)?  Nie ma takiej możliwości. Można jedynie połączyć dwa konta, ale wiąże się to z pewnym ryzykiem: https://help.ea.com/pl/help/account/accidental-second-ea-account/

Natomiast, jeżeli chodzi ci o przejście z platformy Origin na EA App to wszystkie zakupione przez ciebie gry (oraz ich dodatki) automatycznie dodane są do twojego konta na Ea App, gdyż nadal jest to samo konto -jedynie zmieniło ono platformę. Chyba, że na EA App założyłeś  drugie konto, wtedy niestety nie zobaczysz na nim żadnych wcześniej zakupionych dodatków, nie da się ich także przenieść z poprzedniego konta (czytaj wyżej).

Jeżeli jednak po zalogowaniu na stare konto w  EA App pobrałeś bezpłatną podstawę gry to od razu ją odinstaluj, gdyż to właśnie jest powodem, bo ta nowa podstawa gry nie widzi starych dodatków.

• Dokładnie chodziło mi o połączenie kont, źle to sformułowałem. Chodzi mi o to, że połączyłem dwa konta ea app i dalej na nowym koncie od godziny nie mam moich dodatków. mogłabyś mi bardziej wytłumaczyć o co chodzi bo nie do końca cię zrozumiałem

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@PRZEMEK_MADRO11 

Podałam ci link do artykułu, szkoda, że nie przeczytałeś go. Wtedy twoje pytanie nie byłoby potrzebne 🙂

Nie ma możliwości samodzielnego przeniesienia gier lub nazw gracza na inne konto.

Jeśli zdecydujesz się połączyć swoje konta, musisz się skontaktować na czacie z doradcą EA:

https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-EA/td-p/5877452

Ponieważ nie wszystkie kafelki pomocy (tematy) w podanym wyżej linku mają opcję czatu, najlepiej kliknij na  temat "Potrzebuję pomocy ze względu na włamanie na moje konto", wtedy będziesz mógł skorzystać z czatu i szybko rozwiązać swój problem.

Pozdrawiam.

• @danuta720Dlaczego gdy wciskam "Potrzebuję pomocy ze względu na włamanie na moje konto" to wyskakuje komunikat "Rozwiązania pomocy są aktualnie niedostępne". nie mogę się nawet przez e-mail skontaktować. Chyba, że znowu coś źle przeczytałem ☹️. Nie pisałem tego tu ale mój problem jest taki, że jakieś 2,5 godziny temu połączyłem 2 konta EA i dalej nie mam na nim zawartości która była na starym koncie który połączyłem z tym co teraz używam (nowym)

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@PRZEMEK_MADRO11 

Jestem takim samym graczem jak ty, nie mam gotowych odpowiedzi ani rozwiązań, ale spróbuję odnaleźć dla ciebie odpowiednie tematy. 🙂

Jeżeli jeden temat nie działa to dobrze jest próbować  uzyskać pomoc klikając w inne tematy. Tak teraz właśnie zrobiłam i metodą "prób i błędów," kliknęłam w temat "Chcę przenieść postęp w grze na inne konto".

Po drodze przegapiłam temat wyżej "Chcę powiązać dwa konta EA", który dokładnie dotyczy twojego problemu, ale już się poprawiłam i zaznaczyłam ci oba tematy na zdjęciach:

Jak widać na zdjęciach, każdy z tych tematów prowadzi do czatu z doradcą. 🙂

Podaję bezpośredni link do tematów, żebyś się nie zgubił w tym gąszczu pytań i odpowiedzi 😉 : 

https://help.ea.com/pl/help-show-more-intents/?product=the-sims-4

• Dzięki wielkie za te wytłumaczenia i skróty ale u mnie po kliknięciu dalej pojawia się taki błąd jak na obrazku, nie ważne jaki problem kliknę. Spróbuję a więc poczekać do jutra. Jak narazie będę kontaktować się przez e-maila bezpośrednio z poczty i tam dalej będę próbował rozwiązywać sprawę. Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas 🙂.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@PRZEMEK_MADRO11 

Dzięki za odpowiedź. 🙂

Myślę, że to dlatego, że o tej porze czat może już być zamknięty.

Spróbuj jutro w godzinach południowych. Kiedyś doradcy Origin pracowali od godz. 12.00, ale nie wiem, czy to się nie zmieniło, wiec próbuj o różnych porach normalnej pracy (nawet od 9.00).

Ważne:

Nie rozwiążesz tego problemu za pomocą maila, w tym przypadku jedynie opcja czatu może załatwić twoją sprawę.

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,441 PostsLatest Activity: 16 hours ago