Łączenie kont EA i czas oczekiwania.
Czy przy przenoszeniu gier ze starego na nowe konto przenosicie również rozszerzenia? np. dodatki z the sims 4?
I czy jest jakiś czas który trzeba odczekać aby wszystko trafiło na nowe konto, czy wszystko powinno pojawić się od razu. Ponieważ przeniosłem kilkanaście minut temu zawartość ze starego konta na nowe i dalej nie mam moich dodatków :/
Dziękuję z góry za odpowiedź!😃
Czy dobrze cię zrozumiałam? Chcesz przenieść grę i jej dodatki z jednego konta (gracza) EA App na drugie (EA App)? Nie ma takiej możliwości. Można jedynie połączyć dwa konta, ale wiąże się to z pewnym ryzykiem: https://help.ea.com/pl/help/account/accidental-second-ea-account/
Natomiast, jeżeli chodzi ci o przejście z platformy Origin na EA App to wszystkie zakupione przez ciebie gry (oraz ich dodatki) automatycznie dodane są do twojego konta na Ea App, gdyż nadal jest to samo konto -jedynie zmieniło ono platformę. Chyba, że na EA App założyłeś drugie konto, wtedy niestety nie zobaczysz na nim żadnych wcześniej zakupionych dodatków, nie da się ich także przenieść z poprzedniego konta (czytaj wyżej).
Jeżeli jednak po zalogowaniu na stare konto w EA App pobrałeś bezpłatną podstawę gry to od razu ją odinstaluj, gdyż to właśnie jest powodem, bo ta nowa podstawa gry nie widzi starych dodatków.