Forum Discussion

natalkaaaa07's avatar
2 years ago
Solved

Aplikacja uległa niespodziewanej awarii

Gdy odpalam aplikację, pojawia się załączony w pliku komunikat. Odinstalowałam i zainstalowałam aplikację, ale nic to nie pomogło. Czytałam na forum, że trzeba odblokować foldery w Windows Defender, lecz mój antywirus (używam G DATA TOTAL SECURITY) blokuje mi taką zmianę. 

Proszę o szybką pomoc. 

Edit: Z ciekawości sprawdziłam czy wszystko działa poprawnie na innym laptopie, który nie posiada tego antywirusa i również występuje dokładnie ten sam problem

• SPRAWA ROZWIĄZANA

Jeśli ten błąd nadal występuje po wprowadzeniu poprawki dla tego błędu z lutego 2024 r., zgłoś go w tym wątku. Dziękujemy.

• Wcześniejsze wpisy

Aktualizacja 15.02.2024

Problem powinien być już rozwiązany co też potwierdzili @lilus1211 oraz @okonlatakluczem.

Jeśli w dalszym ciągu widzicie komunikat błędu w EA app, proszę wyczyśćcie pamięć podręczną aplikacji EA.

39 Replies

• Już działa. Gra również jest w bibliotece i można już pobrać. Sprawdźcie u siebie.

• okonlatakluczem's avatar
    okonlatakluczem
    Rising Newcomer
    2 years ago

Podczas próby uruchomienia gry FC 24 którą zakupiłem jesienią i miałem rozegrane kilkadziesiąt godzin pojawił się komunikat o awarii, identyczny jak u użytkowników którzy dopiero zakupili inne gry producenta. Widzę że problem z awarią aplikacji dotyczy bardzo dużej liczby użytkowników, nie pojawił się godzinę temu tylko ponad 24h temu. Rozwiązanie ze strony ea app? Brak możliwości zgłoszenia błędu z poziomu aplikacji i jakiś lakoniczny komunikat o ironicznej sytuacji. Zablokowanie możliwości zgłaszania błędu to jest brak szacunku do użytkowników. SKANDAL, problemy z aplikacją pojawiają się notorycznie odkąd ją zainstalowałem pierwszy raz, myślałem że problem dotyczy mojego urządzenia, ale widzę że producent gry ma po prostu wadliwą aplikację, która uniemożliwia korzystanie z zakupionych produktów. Dlaczego ludzie którzy zakupili wasze produkty nie mogą z nich korzystać? Proszę o informacje ile lat zamierzacie Państwo naprawiać ea app?

• okonlatakluczem's avatar
    okonlatakluczem
    Rising Newcomer
    2 years ago

Niesamowite, ale przeinstalowanie aplikacji, dłubanie przy zaporze,kontrolach rodzicielskich, to wszystko nie przyniosło żadnego skutku. Natomiast po napisaniu tego posta, gry pojawiły się znów w bibliotece! Dziękuję za bardzo szybką interwencję, mam prośbę o informowanie użytkowników w komunikatach o awarii, że najlepszą metodą na przywrócenie zakupionych gier do biblioteki jest napisanie posta na forum, wtedy podejmujecie kroki do przywrócenia gier do aplikacji.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@okonlatakluczem  napisał/a:

(...) Natomiast po napisaniu tego posta, gry pojawiły się znów w bibliotece! Dziękuję za bardzo szybką interwencję, mam prośbę o informowanie użytkowników w komunikatach o awarii, że najlepszą metodą na przywrócenie zakupionych gier do biblioteki jest napisanie posta na forum, wtedy podejmujecie kroki do przywrócenia gier do aplikacji (...)

@okonlatakluczem  Cieszę się, że Twoje gry znów są dostępne w bibliotece. Chociaż wygląda to na szybkie działanie po napisaniu posta na forum, prawdopodobnie był to zbieg okoliczności. Zarówno moderatorzy, jak i pozostali gracze na forum nie mają dostępu do szczegółów konta użytkownika, a więc nie są w stanie wpływać na zawartość Twojej biblioteki gier. Jednakże, zgłaszanie problemów na forum jest zawsze dobrym pomysłem, ponieważ pozwala zwrócić uwagę społeczności na potencjalne problemy techniczne, które mogą wpływać na wielu użytkowników.

• Ja zmieniłem język gry w ustawieniach na niemiecki i mi ruszyło. Może głupie ale u mnie działa 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    12 months ago

Hej @Giguch95 

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem, które pomogło u Ciebie. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    10 months ago

SPRAWA ROZWIĄZANA

Jeśli ten błąd nadal występuje po wprowadzeniu poprawki dla tego błędu 17 lutego 2024 r., zgłoś go w tym wątku. Dziękujemy.