Forum Discussion

JezynowkaTV's avatar
3 years ago

Błąd pobierania dodatku "ranczo" do the sims 4, nic nie pomaga.

Witam, od wczoraj staram się pobrać nowy dodatek (Ranczo) do the sims 4. Pobieranie się rozpoczyna, ale nigdy się nie zaczyna i wyskakuje "błąd pobierania" "spróbuj ponownie za kilka minut". Wygląda to tak jakby przez pół godziny trwało przygotowywanie do pobierania, a potem wyskakuje błąd.

Tak, wyczyściłam pamięć podręczną.

Tak, odinstalowałąm i zainstalowałam EA czyszcząc w miedzyczasie komputer (użyłam CCleaner).

Tak, odinstalowałam i zainstalowałam grę. Wszystkie inne dodatki pobierają się bez problemu. 

Dodatek kupiłam przed premirą i aplikacja pokazuje, że jest w bibliotece i gotowy do pobrania także to też nie to. 

Nie mam żadnych modów, chociaż to raczej i tak nie ma związku.

I tak, uruchamiam EA jako administrator.

Mam windows 11..

Przejrzałam podobne wątki, ale nie było ich wiele i rozwiązania w nich oferowane nie zadziałały.

9 Replies

• Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety spróbowałam kilka razy i po zweryfikowaniu plików innych dodatków Origin niczego nie pobiera. Poczekam aż EA App zacznie działać i w końcu będę mogła zagrać. Najbardziej zbugowana, popsuta aplikacja, która jak działa i tak psuje się raz na jakiś czas tak dla zasady. 

Poddaję się. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@JezynowkaTV

Albo nie kliknęłaś w EA app tego napisu Download aby wyszarzał, albo jednak coś kliknęłaś w oknie Origin. U mnie tez była tylko weryfikacja pierwszy raz - za drugim razem ranczo się pobrało po zalogowaniu sie na Origin

Nie poddawaj się!

Powtórz to!

• Kolejne próbu nieudane. Po tym jak napis Download wyszarzeje od razu zaczyna się przygotowywanie do pobrania (kończące się błędem), przy czym kafelek z napisam znika (nie wiem czy tak to powinno wyglądać. Może jestem nieogarnięta, może coś innego nie działa. Poczekam aż pojawi się jakiś filmik żebym dokłądnie widziała co robić i się okaże.

Ogólnie jestem niezadowolona, że w ogóle muszę robić takie triki żeby pograć w grę. Międzyinnymi z powodu takich akcji kupiłam City Skylines na Steam mimo, że miałam je już tutaj. Szkoda nerwów.

Dziękuję za próby pomocy. ♥

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

Witaj @JezynowkaTV 

Może jeszcze spróbuj wyczyścić pamięć podręczną Ea App.

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

Następnie w aplikacji Ea App  - 3 kreseczki w lewym, górnym rogu > "Ustawienia.Aplikacja" odhacz automatyczne aktualizowanie aplikacji, a w aplikacji  "Pobierz" (zakładka obok) odhacz "Automatycznie aktualizuj gry", oraz "włącz pobieranie w tle".

Jeżeli te opcje są już odhaczone to włącz je z powrotem. U mnie to zadziałało.

Pozdrawiam.

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @JezynowkaTV  Czy mogę upewnić się czy wcześniejsze zalecania pomogły rozwiązać już ten problem w Twoim przypadku? 

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Dzięki za info. Oto co można dodatkowo sprawdzić w tym przypadku. 

Ręcznie sprawdź, czy Twoja aplikacja EA jest aktualna: przejdź do folderu „C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop” na komputerze i otwórz program „EAUpdater.exe”.

Ponownie wykonaj odzyskiwanie aplikacji EA.

Odinstaluj i ponownie zainstaluj aplikację EA w domyślnej lokalizacji, na dysku C: i sprawdź pobieranie. 

Jeśli napotkasz dalsze problemy, daj nam znać. 

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,428 PostsLatest Activity: 22 hours ago