Brak możliwości odłączenia konta Steam
Cześć, mam problem z odłączeniem starego konta Steam.
Dzisiaj chciałem spróbować Bety BF6 na steam, jednak przy próbie zalogowania dostawałem komunikat, że konto mam powiązane z innym kontem Steam. Zgodnie z podaną informacją przeszedłem na stronę help.ea.com i odłączyłem stare konto steam (jak w załączniku 1.png, brak powiązanego konta). Przez tą samą stronę chciałem połączyć nowe konto steam, ale mimo to dalej otrzymywałem informację, że konto jest powiązane ze starym kontem steam (jak w załączniku 2.png). Próbowałem wielokrotnie przez stronę, jak i przez zalogowanie w BF6, ale mimo to nic to nie dawało. Podirytowany tą sytuacją postanowiłem starym sposobem podłączyć i odłączyć jeszcze raz to stare konto i co? Teraz mam komunikat "Możesz anulować powiązanie swojego konta po 2026-02-03"... Kupione produkcje EA, z których teraz nie będę mógł korzystać przez pół roku, bo Support Chat EA też rozkłada ręce i nic nie może zrobić "DLA MOJEGO BEZPIECZEŃSTWA"... tak, dla swojego widzimisię chyba.. Jest to błąd po stronie EA, a nie po mojej.. Co mam w tej sytuacji zrobić? Czy ktoś miał podobną sytuację? Jak nie mogą nic zrobić, to co w sytuacji jeśli konto Steam zostanie zhackowane? Też sobie rozłożą ręce i będą tylko patrzyć jak potencjalny Hacker sobie lata po EA przez konto Steam??
Przykro mi, ale tu na publicznym Forum nie będziemy w stanie zweryfikować informacji, które podajesz, ponieważ dotyczą one bezpośrednio Twojego konta.
W tej sytuacji, możliwa jest tylko bezpośrednia konsultacja z naszym supportem na stronie EA Help.