Forum Discussion

Dejw_Challenger's avatar
Dejw_Challenger
New Novice
6 days ago
Solved

Brak możliwości odłączenia konta Steam

Cześć, mam problem z odłączeniem starego konta Steam.
Dzisiaj chciałem spróbować Bety BF6 na steam, jednak przy próbie zalogowania dostawałem komunikat, że konto mam powiązane z innym kontem Steam. Zgodnie z podaną informacją przeszedłem na stronę help.ea.com i odłączyłem stare konto steam (jak w załączniku 1.png, brak powiązanego konta). Przez tą samą stronę chciałem połączyć nowe konto steam, ale mimo to dalej otrzymywałem informację, że konto jest powiązane ze starym kontem steam (jak w załączniku 2.png). Próbowałem wielokrotnie przez stronę, jak i przez zalogowanie w BF6, ale mimo to nic to nie dawało. Podirytowany tą sytuacją postanowiłem starym sposobem podłączyć i odłączyć jeszcze raz to stare konto i co? Teraz mam komunikat "Możesz anulować powiązanie swojego konta po 2026-02-03"... Kupione produkcje EA, z których teraz nie będę mógł korzystać przez pół roku, bo Support Chat EA też rozkłada ręce i nic nie może zrobić "DLA MOJEGO BEZPIECZEŃSTWA"... tak, dla swojego widzimisię chyba.. Jest to błąd po stronie EA, a nie po mojej.. Co mam w tej sytuacji zrobić? Czy ktoś miał podobną sytuację? Jak nie mogą nic zrobić, to co w sytuacji jeśli konto Steam zostanie zhackowane? Też sobie rozłożą ręce i będą tylko patrzyć jak potencjalny Hacker sobie lata po EA przez konto Steam??

• Przykro mi, ale tu na publicznym Forum nie będziemy  w stanie zweryfikować informacji, które podajesz, ponieważ dotyczą one bezpośrednio Twojego konta.

W tej sytuacji, możliwa jest tylko bezpośrednia konsultacja z naszym supportem na stronie EA Help.

7 Replies

• krychu3's avatar
    krychu3
    Seasoned Newcomer
    3 days ago

U mnie też ten problem co za średniowiecze że jest opcja odłączenia kont ale nie usuwa po przeklikaniu tych opcji, ciekawe co mam zrobić jak nie idzie strych kont odłączyć, jeszcze się nie spotkałem z takim przypadkiem że EA specjalnie utrudnia oczywiste rzeczy, np w Epic Games mogę robić to do woli. EA_Kalina​ pamiętajcie moje konto moja sprawa! jak ktoś nie korzysta z 2FA to jego problem

• Dejw_Challenger's avatar
    Dejw_Challenger
    New Novice
    5 days ago

Super, dzięki za pomoc!
    W sumie czego mogłem się spodziewać, poziom rozwiązywania problemu na poziomie podłogi, bo niżej nie da się upaść..
    Żenujący ten support, dlatego wszyscy wolną kupować na Steam, a nie na tej waszej EA app. Właśnie przez taki poziom wsparcia klienta, czyli ZEROWY.

Ale spoko, już nic więcej nie kupię przez EA app :) 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Przykro mi, ale tu na publicznym Forum nie będziemy  w stanie zweryfikować informacji, które podajesz, ponieważ dotyczą one bezpośrednio Twojego konta.

W tej sytuacji, możliwa jest tylko bezpośrednia konsultacja z naszym supportem na stronie EA Help.

• Dejw_Challenger's avatar
    Dejw_Challenger
    New Novice
    5 days ago

Proszę o czytanie ze zrozumieniem, kontaktowałem się już przez Chat na Support i stwierdzili, że nic nie mogą zrobić. To rozumiem, że jak konto steam zostanie zhackowane i nie będę miał do niego dostępu, a następnie shackowane konto będzie wykorzystywało cheaty na tym koncie w grach EA to tak sobie będzie mógł freewolnie cheatować przez pół roku, póki sam łaskawie nie będę mógł odłączyć swojego konta? :) Gratuluję polityki EA, ale nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem! Jeśli mam dostęp do wszystkich opcji potwierdzenia tożsamości, że to ja jestem właścicielem konta, przez główny i zastępczy email, a także podpięty numer telefonu, to powinienem móc w każdej chwili odpiąć i podpiąć konta. I to jest bezpieczeństwo, bo to jest 2FA, a jak już 2FA zostanie przełamane, to w żadnej sposób nie można mówić już o bezpieczeństwie konta.. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 days ago

Hej Dejw_Challenger​ 

Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w kwestiach związanych z kontem EA.  W tej sytuacji, proszę skontaktuj się z nami bezpośrednio, najlepiej poprzez czat. 

Pamiętaj także, aby skorzystać z wszystkich dostępnych metod zabezpieczenia konta Steam, swojej poczty e-mail oraz konta EA.

Zerknij też do krótkiego podsumowania zasad bezpieczeństwa poniżej:

Podstawowe zasady dotyczące bezpieczeństwa konta:

Silne hasło: Używaj unikalnych, skomplikowanych haseł, które zawierają kombinację liter, cyfr i symboli. Unikaj oczywistych fraz lub dat związanych z Tobą.

Dwuskładnikowe uwierzytelnianie (2FA): Zawsze włącz dwuskładnikowe uwierzytelnianie, jeśli jest dostępne. To dodatkowa warstwa ochrony, która utrudnia dostęp nieautoryzowanym osobom.

Ostrożność w udostępnianiu informacji: Nigdy nie udostępniaj swoich danych logowania ani osobistych informacji osobom trzecim. Bądź ostrożny w odpowiedzi na e-maile lub wiadomości, które proszą o takie informacje.

Aktualizacje i zabezpieczenia: Regularnie aktualizuj swoje oprogramowanie i aplikacje, aby korzystać z najnowszych zabezpieczeń. Zainstaluj programy antywirusowe i upewnij się, że są one aktualne.

Te zasady pomogą chronić Twoje konto przed nieautoryzowanym dostępem.

• Mam ten sam problem, ale z Twitch. Oczywiście nie potrafią pomóc, bezużyteczne wsparcie...

• Oczywiście na forum też problem, żeby załączyły się załączniki...
    (załącznik 1.png)

(załącznik 2.png)

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,424 PostsLatest Activity: 4 hours ago