Dwie kopie FIFA 23 wylogowywują się nawzajem
Dzień dobry,
Posiadam dwie kopie gry FIFA 23.
Jedna jest zainstalowana na X-BOX Series X, druga na PC.
Problem dotyczy połączenia z serwerami EA.
Każda próba logowania na jednym urządzeniu powoduje wylogowanie na drugim.
Próbuję dojść co jest spójnikiem dwóch kont.
Konta były zakładane z użyciem tej samej skrzynki e-mail, więc edytowałem konto z którego korzysta PC i zmieniłem e-mail. Niestety nic to nie zmieniło.
PC i X-Box są w jednej sieci domowej (kabel). Więc odłączyłem X-BOX-a i podłączyłem do Internetu przez WIFI mojego telefonu. Też to nic nie dało.
Stoję w kropce…jedna kopia FIFY 23 jest nie grywalna on-line, kiedy druga korzysta z dobrodziejstw grania przez sieć.
Hej @YogiOchota
Rozumiem, że oba konta powiązane są z tym samym kontem EA?
Jeśli tak to podejrzewam, że jest to związane z tym, że w tym roku FIFA oferuje cross-play między innymi pomiędzy konsolami Xbox Series X, oraz PC. Wykorzystują one między innymi te same rynki transferowe oraz niektóre tryby online. Więcej na temat cross play-u dowiesz się z tego artykułu.
Z racji tego, że do gry w FUT niezbędne jest Twoje konto EA, logując się na jednej platformie, jesteś wylogowywany z tej drugiej.
Rozwiązaniem w tym przypadku byłoby odłączenie konta EA od konta konsolowego i powiązanie go z nowoutworzonym kontem EA. Więcej na temat tego procesu oraz ryzyka jakie ze sobą niesie ten proces znajdziesz tutaj.