Forum Discussion

32srh4ae0f3u's avatar
2 years ago

EA App ani zainstalowana gra nie włącza się

Witam wszystkich, bo jestem tu nowy. 

Dosłownie wczoraj wykupiłem abonament EA App, bo bardzo zależało mi na pograniu w NFS: Heat. 

Wczoraj wieczorem ściągnąłem aplikację, zalogowałem się i wykupiłem abonament oraz puściłem grę do pobierania i instalacji. Dzisiaj włączam EA App, wybieram zainstalowaną grę i zaczynam grać. Po jakiejś pół godzinie musiałem włączyć pauzę i chwilę zająłem się czymś innym. Po powrocie do komputera wybrałem na mapie wyścig i w tym momencie komputer się zresetował. Po ponownym uruchomieniu nie mogę już włączyć ani EA App, ani gry. Nie wiem co to ma do rzeczy, ale powyłączałem wszystkie zapory, wyjątki i tak dalej. Po kliknięciu w ikonę aplikacji EA app pojawia się okno "Nawiązywanie połączenia z EA app", następnie na krótko pojawia się okno logowania i zanim zdążę cokolwiek zrobić, okno się wyłącza. I tak mogę w kółko, bo nic kompletnie się nie dzieje. Bardzo proszę o pomoc. 

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @32srh4ae0f3u 

Na start wyczyść  pamięć podręczną (instrukcja wpisana w Spoiler).

Spoiler

Jeśli nie jesteś w stanie otworzyć EA app, możesz wykonać opisane poniżej kroki, aby wyczyścić pamięć podręczną. 

1. Otwórz menu Start.
    2. Znajdź EA i kliknij strzałkę w dół, aby rozwinąć listę.
    3. Wybierz Odzyskiwanie aplikacji.
    4. Na ekranie pojawi się okno potwierdzenia. 
    5. Kliknij Czyszczenie pamięci podręcznej.

W przypadku dalszych komplikacji sprawdź manualnie aktualizacje aplikacji EA, uruchamiając program EA Updater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe 

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

• @EA_Kalina 

Dziękuję za podpowiedź. Czyszczenie pamięci nie dało rezultatu, ale manualna aktualizacja już na szczęście pomogła. Z tym że niestety, po przejściu jednego wyścigu w NFS:Heat, przy ładowaniu cut scenki komputer znowu się zresetował. Już nie wiem, czy to z komputerem jest coś nie tak, czy z samą grą... Gram jednocześnie w Wiedźmina i tam się takie rzeczy nie dzieją, komputer mam dość przyzwoity i sprzętowo na pewno ogarnia NFS. Czy masz jeszcze jakiś pomysł, dlaczego akurat ta gra wywala komputer?

• Minęła chwila, ale niestety wracam do tematu. Nie jestem jakimś turbo graczem, wręcz można by powiedzieć, że gram sporadycznie, ale praktycznie wciąż nie zdarza się, żeby gra nie zresetowała mi się w którymś momencie. Teraz z racji wolnego czasu gram trochę więcej, gra resetowała komputer szczególnie w momencie dość intensywnej ucieczki przed policją. Postanowiłem spróbować naprawić grę z poziomu EA app, niestety po tym jest tylko gorzej. Najpierw, żeby gra w ogóle się włączyła, spowodowała reset komputera chyba z 5 razy i to jeszcze w ogóle przed rozpoczęciem jeżdżenia. Dodatkowo 3/5 prób nie włączał się dźwięk. Kiedy wreszcie się uruchomiła i zdążyłem zacząć wyścig, zresetowała komputer jeszcze przed rozpoczęciem solidnego ścigania się z policją, co wcześniej nie miało miejsca. Naprawdę  zaczyna mnie to dobijać, mam mało czasu na rozrywki i chciałem po prostu na luzie pograć sobie w wyścigi, wykupiłem abonament EA app, a tylko mnie to coraz bardziej frustruje. Jednocześnie gram w Wiedźmina 3 i sporadycznie w Far Cry 5 na Streamie i tam naprawdę nigdy żadne resety mi się nie przydarzyły. Mam komputer złożony w zeszłym roku pod pracę w programach CAD na dość mocnych podzespołach i nie spodziewałem się, że będę miał problemy z graniem w grę z 2019. 

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,274 PostsLatest Activity: 3 hours ago