Forum Discussion

Kowalski10345's avatar
Kowalski10345
Seasoned Newcomer
2 days ago

EA app nie wyświetla po prawej stronie żadnych ikon

Pobrałem ea app i po uruchomieniu, po prawej stronie okna widać tylko czarne kontury w miejscu ikon, nie ładują się, przez to nie mogę dodać znajomych. Resetowałem pamięć podręczną X razy, dwa razy instalowałem na nowo ea app, Internet też nie jest problemem, bo przeglądarka i wszystko działa normalnie. Sama ea app wyświetla stronę sklepu, mogę pobierać gry i wszystko, tylko nie ładuje się prawa strona okna ze znajomymi. Ten sam problem występuje na dwóch laptopach (moim i dziewczyny).  Dodatkowo przy włączeniu It Takes Two, graj online, po chwili ładowania pokazuje się błąd, że nie może połączyć się z serwerami EA, które jak sprawdzałem były aktywne. Dodam, że po dłuższym czasie działania aplikacji w tle, w prawej stronie okna ładują się ikony, lecz nie mogę wciąż nic zrobić, ponieważ pokazuje, że wystąpił problem z połączeniem. Jak już mówiłem, Internet nie powinien być problemem.(It Takes Two było kupione przez Epic Games, jeśli ma to jakieś znaczenie) W załącznikach widok gdy pasek z prawej nie ładuje się i widok gdy się "załadował".

Prosiłbym o pomoc.

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 hours ago

Rozumiem Kowalski10345​ 

Jeśli granie na hotspot nie powoduje problemu to cieszę się, że udało Ci się znaleźć ominięcie problemu. 

Możesz jeszcze spróbować skorzystać z jakiegoś darmowego VPN-u. W zależności od tego co dokładnie blokuje akademikowa sieć może udać Ci się obejść problem bez łączenia się poprzez hotspot z poziomu Twojego komputera (lub Waszych komputerów). 

• Kowalski10345's avatar
    Kowalski10345
    Seasoned Newcomer
    18 hours ago

Przełączyłem się na hotspot z telefony i działa.

Ale niestety nie mogę grzebać w ustawieniach sieci, ani tym bardziej resetować routera, ponieważ używam sieci udostępnianej przez Akademik, więc chyba muszę używać tylko hotspot, żeby grać. 

Mimo wszystko dzięki za pomoc!

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej Kowalski10345​ 

Panel po prawej stronie jest odpowiedzialny wyświetlanie znajomych i rozpoczynania czatów. 

Dla testu poprosiłbym Cię o sprawdzenie czy panel po prawej stronier załaduje się kiedy połączysz laptop poprzez hotspot udostępniony z telefonu. 

Jeśli problem minie znaczy to, że może być związany z ustawieniami sieci/DNS Twojego routera. 

Zacznij od zresetowania połączenia wedle instrucji poniżej: 

Czyszczenie pamięci podręcznej DNS/resetowanie połączenia internetowego. 

Następnie zmień adres DNS na adresy Google, wedle instrukcji poniżej:

Konfigurowanie ustawień sieci pod kątem korzystania z publicznego DNS Google

Jeśli problem będzie się utrzymywał, dla testu wyłącz również protokół IPv6 (poniższa instrukcja jest dla Win 10, nie mniej jeśli posiadasz Win 11, kroki są te same)

Jak wyłączyć lub włączyć protokół IPv6 (Windows 10)

Ostatecznie upewnij się również, że EA app jest dodana do wyjątków w zaporze sieciowej oraz w programie antywirusowym na Waszychh  komputerach. 

Daj nam znać jak poszło! 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 6 hours ago
1,700 Posts