Forum Discussion

konex112's avatar
4 years ago

EAapp instaler nie działa

Pobrałem instalera, gdy go uruchamiam to wyskakuje informacja że już go mam. Są dwie opcje uruchom eaapp bądź napraw. W przypadku pierwszej opcji wyskakuje błąd iż nie został odnaleziony folder C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EALauncher.exe (on nie istnieje). Natomiast w przypadku drugiej opcji wyskakuje informacja że instalacja nie może zostać ukończona.

5 Replies

• @konex112 Mam dokładnie ten sam problem (U mnie zepsuł się dysk na którym była zainstalowana wcześniej apka - został wymieniony na nowy i teraz jest dokładnie to samo o czym piszesz)
  • Próbowałem używać zewnętrznych uninstallerów

Usuwać dane o EA App z rejestru ręcznie

i niestety nadal jest to samo

Aplikacja przy próbie instalacji uparcie twierdzi, że jest zainstalowana na komputerze, a kiedy próbuje się wybrać napraw, to okazuje się, że instalator nie potrafi niczego naprawić

(a wystarczyłoby, żeby zwyczajnie nadpisał całą instalację na nowo i nie byłoby problemów)

• JEST ROZWIĄZANIE!!!

Jest ono długie i żmudne, ale działa!

Z rejestru ręcznie należy usunąć wszystkie klucze i wpisy z wyrażeniem "EA app" "EAapp" oraz "EA desktop" "EAdesktop".

Po takiej operacji instalator działa poprawnie i wszystko da się już normalnie zrobić.

• @Re7-Bobie dziękuje po prostu kocham cię za tą pomoc nie spodziewałem się że kiedyś będę musiał uswać wszytkie pliki z rejestru żeby zreisntalować aplikacje jeszcze raz dziękuje byłeś bardzije pomocny niż pomoc ea i wysyłanie tiketów <3

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,289 PostsLatest Activity: 9 hours ago