FIFA 12 - problem z uruchomieniem i pobraniem dodatku
Przy okazji świąt, jak i w ramach zbliżającego się Euro 2024, chciałem ponownie wrócić do FIFY 12 jak i dodatku UEFA EURO 2012. Jednakże EA app znów rzuca mi kłody pod nogi uniemożliwiając grę. Swego czasu miałem problem tylko z dodatkiem Euro 2012, który do dzisiaj nie został rozwiązany, ale obecnie doszedł nowy problem, który dosyć mocno mnie zirytował. Dlatego po kolei, bo konkluzja jest taka, że obecnie straciłem całkowicie dostęp do tej gry, mogę ją jedynie zainstalować i podziwiać ikonę na pulpicie.
Problem 1
Główny problem jest taki, że gra się nie chce w ogóle uruchomić, bo nie wiedzieć czemu wyrzuca błąd "aktywacja niemożliwa", co jest zabawne, bo gra jest aktywowana poprzez dawny Origin i przypisana do konta i pobrana prosto z EA App. Wyskakujące okno wygląda tak:
Po kliknięciu "Wprowadź klucz produktu" jak i próbie zalogowania poprzez to okno, do konta na które przypisana jest gra, pojawia się natomiast taki komunikat:
Co za tym idzie, nie mogę w ogóle uruchomić gry, bo błąd powyżej nie przepuszcza mnie dalej. Próbowałem ponownej instalacji, próbowałem ponownego wprowadzenia klucza aktywacyjnego w EA App, nic to nie dało, nadal jest ten sam problem. Ktoś miał podobną sytuację, albo ma pomysł jak to naprawić lub ominąć?
Problem 2
Powracający już problem, pobrania dodatku UEFA Euro 2012, zakładałem już raz wątek związany z tym problemem, aczkolwiek nie zadziałała żadna metoda, dodatek dalej uparcie nie chce się nawet pobrać wyrzucając natychmiastowy błąd przy stanie 21%. Nie wiem, czy on jest źle wrzucony na serwery, czy o co chodzi, ale to całe EA App przysparza więcej problemów niż korzyści. Na Originie wszystko działało jak należy, z EA App ciągle mam jakieś problemy, które zazwyczaj jestem w stanie rozwiązać samodzielnie, ale jednak tutaj skończyły mi się już pomysły. Wracając jednak do tematu, dla podglądu tak wygląda proces pobierania wspomnianego DLC:
Jeśli ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, albo sam był w stanie tego problemu się pozbyć, to również proszę o podzielenie się rozwiązaniem. Choć nie ukrywam, największy priorytet to obecnie samo uruchomienie gry, bo bez tego i działające Euro 2012 na niewiele mi się przyda.
Pozdrawiam, no i Wesołych Świąt.