Forum Discussion

eroex7izf5jp's avatar
3 years ago
Solved

FIFA 21 nie uruchamia się po przejściu z Origin na EA app

Witam problem mój zaczął gdy musiałem przejść z platformy Origin na EA app. Gdy chciałem włączyć grę Fifa 21 , kliknąłem trójkącik , włączyło się okno początkowe fify 21 wcisnąłem przycisk GRAJ jak zawsze i pokazuje mi się okno EA app że gra jest już uruchumiona. Tymaczasem nie uruchamia się. Proszę o pomoc ☹️

• eroex7izf5jp's avatar
    eroex7izf5jp
    3 years ago

Gra po reinstalacji zaczęłą działać. Problem rozwiązany. Dziekuję.

9 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @eroex7izf5jp

Dodaj te foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów"
    EA Desktop
    EA Games – (jeśli się wykreował już)
    Origin Games jeśli przeniosłeś się z Origin na EA ap
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034
    Dobrze jest takze zrobic to samo w Wykluczeniach
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26

Gdzie znajdziesz te foldery :
    1.EA Desktop oraz EA Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
    tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop oraz EA Games - jesli sie juz wykreowal
    2. Origin Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
    UWAGA
    Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu zrób to samo z folderem gry na Steamie
    Szukaj go w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Twoja gra

Zrób to samo w programie antywirusowym z netu - jeśli taki masz albo odinstaluj ten program.. W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.
  • Miałem opcje "Kontrolowany dostęp do folderów" wyłączoną ale włączyłem i dodałem te foldery oprócz EA Games bo go nie mam. Problem dalej jest. Uruchamiam EA app , wciskam trójkąt żeby włączyć fife , pojawia się okno startowe klikam GRAJ i nic.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@eroex7izf5jp

1. Zrestartuj komputer i nastepnie spróbuj uruchomić grę jako Administrator
    Prawym myszy na ikonkę gry

2. Wyczyść cache EA
    Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache

3. Spróbuj tego - niektórym graczom pomogło
    Kliknij klawisz ze znaczkiem Windowsa oraz jednocześnie klawisz x
    Na liście co się otworzy wyszukaj Menedżer Zadań a tam na liście programów działających w tle wyszukaj EA Background Service i wymuś zamkniecie tego programu

4. Napraw grę Biblioteka EA - kliknij trzy kropki na okładce gry - opcja Napraw
    Jesli ta naprawa nie będzie działac poprawnie, zawiesi się , wcale sie nie uruchomi, albo nawet opcji naprawy nie będzie w EA aplikacji to daj znać bo to będzie oznaczać ze komputer ma zablokowany dostęp do folderu instalacyjnego gry
    (Daj znać jesli gre uruchamiasz ze Steamu albo z innej platformy niz EA ap)

• Posłuchałem poniższych rad i je wykonałem. Gra dalej nie działa. Gdy klikam na ikona Fifa 21 , włącza się EA app oraz uruchamia się fioletowe okno startowe FIFA , klikam GRAJ i pojawia mi się w EA app że gra jest uruchomiona a nic tak naprawdę się nie dzieje ... Proszę o dalszą pomoc. Mam nowego laptopa gamingowego więc to nie problem sprzętu , najnowsze sterowniki itd. Antywirusa też nie mam a zapora ma włączone ignorowanie gry. @kreatora 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @eroex7izf5jp

Prawdopodobnie problem leży w samej apce EA ale na wszelki wypadek aby wykluczyć, ze cos jest nie tak od strony komputera uzyj narzedzi systemowych Windowsa Sfc scan i DISM aby narawić lub uzupełnić brakujące pliki systemu.
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/naprawianie-uszkodzonych-lub-dodawanie-brakuj%C4%85cych-plik%C3%B3w-systemowych-za-pomoc%C4%85-narz%C4%99dzia-kontroler-plik%C3%B3w-systemowych-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e
    Jesli masz problem z przelozeniem technicznego jezyka Microsota zakladającym ze jestes specem od komputera na zrozumiały polski zajrzyj tutaj
    https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658

Upewnij sie ze masz wszystkie aktualizacje systemu
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz na dole listy Ustawieni I kliknij w to. Nastepnie kliknij “Aktualizacje i zabezpieczenia”, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli masz jakąś zalegla lub nieudaną zrób ją

Sprawdź czy masz aktualne sterowniki karty graficznej

Uruchom komputer w trybie czystego rozruchu aby wykluczyć ze jakiś program w tle blokuje ci grę
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/

Jesli to wszystko nie pomoze
    Odinstaluj EA ap z komputera kompletnie i zainstaluj jeszcze raz
    https://www.ea.com/pl-pl/ea-app

Jesli i to nie pomoze reinstaluj grę.

• @kreatora wykonałem kroki które mi napisałeś , brak poprawy. Czy jak usunę grę to nie stracę postępu. Klucz kupiłem do gry na stronie internetowej. 

• eroex7izf5jp's avatar
    eroex7izf5jp
    3 years ago

Gra po reinstalacji zaczęłą działać. Problem rozwiązany. Dziekuję.

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,405 PostsLatest Activity: 12 days ago