Forum Discussion

Kemonox's avatar
Kemonox
Rising Novice
7 days ago
Solved

Gra nie pokazuje się w bibliotece EA po zakupie w Steam (konta są połączone)

Mam problem i potrzebuję pilnej pomocy (próbowałam ogarnąć to sama i chce mi się już płakać przez to)

Więc tak, kupiłam grę na Steam - Dragon Age: Origins Ultimate Edition i trzy pozostałe gry z Dragon Age, wszystkie gry pokazują się w bibliotece na EA OPRÓCZ DAO. Chciałam odpalić ją przez EA i wtedy odkryłam, że jej tam zwyczajnie nie ma. Nigdzie na Steam nie mogę dostać kodu produktu, nie ma go na mailu potwierdzającym zakup, a gra mi nie działa na Steam jak powinna. Jestem już naprawdę zdesperowana, bo zapłaciłam sporo za grę i dlc w pakiecie...

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 day ago

Hej Kemonox​ 

No dobra, czyli DAO nie musi byc otwierane przez EA app, DA: Strażnik Zasłony też? (Ta gra również sie nie pokazuje)

Dokładnie tak, Dragon Age Origins jest starszą grą, której oddzielna dystrybucja miała miejsce również na Steam(przed czasami "panowania" ;) EA app). Strażnik zasłony z kolei działa w nieco inny sposób, gdzie na Twoim komputerze w tle uruchamia się tylko mała część aplikacji EA app, która umożliwia uruchomienie gry z poziomu Steam, bez gry w bibliotece EA app. 

Pokazują mi sie poprzednie zapisy z innych czesci Dragon Age, ale nie mam zapisów z DAO i Strażnika Zasłony 

Strażnik Zasłony nie wykorzystuje Dragon Age Keep całkowicie. Keep była aplikacją przeznaczoną do importowania decyzji dla gry DA:Inquisition. W najnowszej częśco gry przy rozpoczynaniu gry za pomocąkart tarota możesz odzwieciedlić swoje decyzje z poprzedniej części. 

Jeśli chodzi o Dragon Age Origins, to swoje wybory dla tej gry musisz wprowadzić manualnie w Keep. 

10 Replies

• Kemonox's avatar
    Kemonox
    Rising Novice
    1 day ago

Rozumiem, dziękuję za pomoc.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej Kemonox​ 

No dobra, czyli DAO nie musi byc otwierane przez EA app, DA: Strażnik Zasłony też? (Ta gra również sie nie pokazuje)

Dokładnie tak, Dragon Age Origins jest starszą grą, której oddzielna dystrybucja miała miejsce również na Steam(przed czasami "panowania" ;) EA app). Strażnik zasłony z kolei działa w nieco inny sposób, gdzie na Twoim komputerze w tle uruchamia się tylko mała część aplikacji EA app, która umożliwia uruchomienie gry z poziomu Steam, bez gry w bibliotece EA app. 

Pokazują mi sie poprzednie zapisy z innych czesci Dragon Age, ale nie mam zapisów z DAO i Strażnika Zasłony 

Strażnik Zasłony nie wykorzystuje Dragon Age Keep całkowicie. Keep była aplikacją przeznaczoną do importowania decyzji dla gry DA:Inquisition. W najnowszej częśco gry przy rozpoczynaniu gry za pomocąkart tarota możesz odzwieciedlić swoje decyzje z poprzedniej części. 

Jeśli chodzi o Dragon Age Origins, to swoje wybory dla tej gry musisz wprowadzić manualnie w Keep. 

• Kemonox's avatar
    Kemonox
    Rising Novice
    2 days ago

• Kemonox's avatar
    Kemonox
    Rising Novice
    2 days ago

No dobra, czyli DAO nie musi byc otwierane przez EA app, DA: Strażnik Zasłony też? (Ta gra również sie nie pokazuje) To teraz pytanie, bo zapisy z DAO nie pokazują mi sie w Dragon Age Keep,

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 days ago

Hej Kemonox​ 

Dzięki za odpowiedź i sprostowanie. 

Jeśli chodzi o brak gry w bibliotece EA app to możesz być spokojna - niektóre gry kupione poprzez Steam, nie wymagają uruchomionej aplikacji EA app, zatem nie pokazują się w bibliotece. Możesz spokojnie uruchamiać grę z poziomu Steam. W tym przypadku jedyną grą spośród Twojej kolekcji, która tego nie wymaga jest DAO. 

• Kemonox's avatar
    Kemonox
    Rising Novice
    3 days ago

Gra wyłączała mi sie w polowie akcji, nie ważne czy to byla walka czy dialog. Wczoraj udało mi sie to naprawić obniżając jedno z ustawien graficznych, więc tego problemu już nie ma. Pozostaje tylko ten, w ktorym nie mam DAO w bibliotece EA

Tak jak pisalam wczesniej, kupilam Dragon Age: Origins - Ultimate Edition, tą samą, do której prowadzi link w powyższej odpowiedzi.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 days ago

Hej Kemonox​ 

Dzięki za odpowiedź. 

Zakładam zatem, że kupiłaś tę wersję gry DAO

W swoim początkowym poście wspomniałaś o tym, że "gra mi nie działa na Steam jak powinna". Możesz proszę doprecyzować co dzieje się kiedy próbujesz uruchomić grę DAO z poziomu Steam?

• Kemonox's avatar
    Kemonox
    Rising Novice
    4 days ago

Jeśli jest tam coś jeszcze do kupienia, to na Steam nie ma

• Kemonox's avatar
    Kemonox
    Rising Novice
    4 days ago

Kupowałam gre prosto ze steama, w opisie mam napisane, że zawiera Dragon Age Origins - Awakening i dziewięć content packs

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    4 days ago

Hej Kemonox​ 

Dzięk,i za Twoje zgłoszenie. 

Czy gry zostały kupione bezpośrednio ze Steam, czy w postaci klucza Steam w innym sklepie? 

Opis produktu na jednym ze zrzutów wkranu wskazuje, że posiadasz roszrzerzenie (pakiet dodatków) do gryt DAO. Jeśli na Twoim koncie nie będzie podstawowej wersji gry, nie wyświetli się ona w bibliotece. 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 2 hours ago
1,696 Posts