Forum Discussion

xzpq5hy1r0lm's avatar
xzpq5hy1r0lm
Not applicable
1 year ago

Ktoś zhakował mi konto i zmienił email oraz hasło

Dzień Dobry . Mam straszny duży problem moje oryginalne konto zostało mi zabrane . Złodziej zabrał mi do niego dostęp zmieniając mój adres email a także hasło . Jestem przerażony tym od dwóch dni gdyż miałem tam co prawda mało gier ale jednak mój skarb czyli PVZGW2 z odblokowanymi wszystkimi postaciami a także nabitym licznikiem 790 godzin . Moje konto zostało skradzione jednak . Chciałem je odzyskać przez pomoc EA ale jednak jest to bardzo bolesne zajęcie . Praktycznie podaje im non stop moje dane moje wszystko .Tłumacze że haker zmienił adres gmail na swój a ci karzą mi podać non stop adres konta i mówią mi że te konto nie jest z żadnym użytkownikiem powiązane mimo że było gdyż mam nadal wiadomości od EA z weryfikacją konta .Wysyłam non stop zdjęcia i dowody zakupu gry oraz screeny że konto pierwotnie było moje adres ip wszystko a nadal mówią że za mało dowodów i tak jest każdy odsyła mnie do każdego nie wiem już co robić . Nawet jak mówią że wyślą mi weryfikacje na aktualne konto gmail i tak tego nie dostaje . Nie wiem już co robić pomoc techniczna pogorszyła się znacznie . Ktoś ma jakieś porady czy już lepiej mam się przygotować z myślą żeby kupić tą grę ponownie na steam.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @xzpq5hy1r0lm 

Jest mi niezmiernie przykro, że doszło do takiej sytuacji i wiem jak bardzo musi to być dla Ciebie stresujące. Mimo, że na naszym publicznym forum nie mamy dostępu do informacji dotyczących kont, chciałabym udzielić kilku wskazówek. 

- Proszę wyjaśnij czy masz dostęp do adresu email, ktróry był oryginalnie połączony z kontem EA? Jeśli tak to daj znać czy na ten sam adres zostało utworzone przez Ciebie nowe puste konto EA.

- Jeśli nie masz dostępu do maila, postaraj się go odzyskać.

- Jeśli nie udało Ci się odzyskać dostępu do maila, mimo podjętych prób wówczas kontaktując się z doradcą EA, będzie trzeba pozytywnie przejść przez weryfikację konta.

Doradca jest zobowiązany potwierdzić własność konta na podstawie dodatkowej listy pytań (są to pytania o dane podane przy zakładaniu konta czy też w czasie jego użytkowania).

• weryfikacja to kluczowy krok w celu zapewnienia bezpieczeństwa wszystkich naszych użytkowników i ochrony ich danych osobowych oraz informacji o koncie przed nieautoryzowanym dostępem.
    • udzielając odpowiedzi na pytania z opracowanej listy, bądź precyzyjny/a i podaj 1 odpowiedź na każde pytanie; np. podając datę urodzenia (z założenia to data podana w dowodzie osobistym) napisz 09/09/1993 zamiast 09/09/ 1993 lub 1995
  • xzpq5hy1r0lm's avatar
    xzpq5hy1r0lm
    Not applicable
    1 year ago

Hej Kalinka dzięki za odpis naprawdę.  Twoja wiadomość mnie najbardziej podniosła na duchu i umotywowała .

Ogólnie sytuacja wygląda tak .

1. Tak mam nadal dostęp do niego . I aktualnie z niego również korzystam . Jednak pomoc techniczna raz weryfikuje te konto jako należące do mojego zabranego konta pisze że wysyłają mi kod weryfikacji ale i tak nie dochodzi nawet do spamu . Albo piszą że takiej poczty nigdy nie mieli w systemie co jest bzdurą gdyż mam dowody nadal że wysyłali na moje konto weryfikację systemu i zmiany hasła . 

2. Weryfikacja już była jednak praktycznie każdy z ludzi uznał że jak kolwiek nie jest w stanie mi pomóc i kazał mi iść do innego . Co też robiłem w końcu też zacząłem się denerwować bo niektórzy pracownicy mnie zaczęli niegrzecznie traktować.  

Wielokrotnie wysyłałem im dowody że konto było moje typu stare hasła ,screeny , potwierdzenie zakupu ,to że posiadam kod aktywacji ,moją starą pocztę,IP,datę urodzenia oraz ID użytkownika.  

Co jest naprawdę przykre dla mnie . Już pogodziłem się nawet z myślą że patrząc na obecny stan pomocy elektronicznej nie odzyskam konta boję się że mi się to nie uda 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 8 hours ago
1,833 Posts