Forum Discussion
Jest mi niezmiernie przykro, że doszło do takiej sytuacji i wiem jak bardzo musi to być dla Was stresujące.
Mimo że na naszym publicznym forum nie mamy dostępu do informacji dotyczących Waszych kont, chciałabym udzielić kilku wskazówek:
1. Podejmijcie próbę odzyskania dostępu do adresu email, który był oryginalnie powiązany z kontem EA.
Polecam także zapoznanie się z informacjami Łańcuch zabezpieczeń - Jak bezpieczeństwo jednego konta wpływa na inne konta?
2. Jeśli kontaktujecie się z wsparciem EA poprzez czat, a nie jesteście w stanie zweryfikować konta za pomocą kodu wysłanego na oryginalny adres email, wówczas doradca jest zobowiązany potwierdzić własność konta na podstawie dodatkowej listy pytań (są to pytania o dane podane przy zakładaniu konta czy też w czasie jego użytkowania).
- weryfikacja to kluczowy krok w celu zapewnienia bezpieczeństwa wszystkich naszych użytkowników i ochrony ich danych osobowych oraz informacji o koncie przed nieautoryzowanym dostępem.
- udzielając odpowiedzi na pytania z opracowanej listy, bądź precyzyjny/a i podaj 1 odpowiedź na każde pytanie; np. podając datę urodzenia (z założenia to data podana w dowodzie osobistym) napisz 09/09/1993 zamiast 09/09/ 1993 lub 1995
W celu skontaktowania się z doradcą EA poprzez czat otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania. Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Porozmawiaj...
Odczekaj chwilę w tym samym oknie przeglądarki, aż w dolnym rogu wyświetli się przewidywany czas połączenia z doradcą (np. 3 min). Pozostań w tym widoku i poczekaj aż doradca rozpocznie z Tobą rozmowę.
- 5 months ago@EA_Kalina
Tylko, że najgorszą opcją jest przypadek, gdy ktoś nie ma już dostępu do maila sprzed 12 lat. Tak jest w moim przypadku, gdzie po prostu mail przestał istnieć i poczta już go usunęła. Używałem zastępczy mail i było wszystko w porządku. Więc nie rozumiem czemu EA wymaga maila sprzed tylu lat, mimo, iż po ostatniej zmianie, konto było używane bez problemu pare lat. Jednocześnie, jak nie ma się dostępu do "oryginalnego" maila, to trzeba przechodzić bardziej szczegółową procedurę odzyskania konta.
I co jest najbardziej oburzające, a w chwili obecnej właśnie dotarłem do tego punktu po kilkudziesięciu rozmowach z pomocą techniczną, to w drugiej fazie rozmowy jest się proszonym o podanie zrzutów ekranów faktur z zakupionych gier, po czym oczekuje się kilka minut. I co? I nagle konsultant mówi, że dane się nie zgadzają. Jak to się nie zgadzają? Nie mogę tego pojąć. Wysyła się ksera dowodów zakupu, z wyraźnie podanymi numerami transakcji, datami, tytułami, imieniem i nazwiskiem, a także adresem, lecz dalej system odrzuca cię. I nie wiesz czy te faktury są dla nich "złe", czy coś podałeś wcześniej źle, bo nie chcą ci tego powiedzieć, nawet nie nakierują ogólnie na część rozmowy w której powinno się przemyśleć swoje odpowiedzi.
I co wtedy ma się zrobić? Przecież to jest chore. Przez cztery miesiące odkopałem najdrobniejsze szczegóły o koncie, znalazłem dowody rzeczowe w postaci faktur i właściwie już nie mam alternatyw. Wydaje się, że wszystko powinno pasować i nie ma jakiejkolwiek możliwości tego podważenia, ale na końcu rozmowy przez chat okazuje się, że jednak ci nie pomogą, a któryś z rzędu konsultant pisze "jesteś bardzo blisko, wierzę, że ci się uda, ale musisz spróbować jeszcze raz i otworzyć nowe okienko tej sprawy". Komedia.- 5 months ago
W KOŃCU! Udało się mi odzyskać konto dnia dzisiejszego!
Dzieląc się jeszcze historią, co może pomóc dla innych użytkowników, to tutaj już dużo nie dopowiem. Niestety, system jest taki jak opisywałem powyżej. Ale... może mi się udało przez szczęście? A może pomoc techniczna EA pracuje w różnoraki sposób na regiony świata? Otóż przypadkiem złożyłem "ticket" przez ich stronę EA Help na USA. Trzeba było czekać trochę dłużej, a po odezwaniu się konsultanta, chat nie był automatycznie tłumaczony na polski, tylko pisało się po angielsku. Ale jaki jest tego wynik, to dopiero szok. Opisałem sprawę dla konsultanta, poczekałem kilka minut, aż "coś sprawdzi", a on błyskawicznie, bez jakichkolwiek głębszych weryfikacji poprzez pytania z powyższych głupot opisywanych w tym wątku na forum, wysłał mi wiadomość ze zmianą hasła na odpowiedniego maila do odblokowania konta. No po prostu szok. Da się? Da się! Brawo On! Nie wiem, czy reszta konsultantów w EA Help to boty, czy natrafiłem na normalnego gościa, ale to koniec tej epopei.
PS: Konto oczywiście było ukradzione przez kogoś z Rosji, bo w ustawieniach jegomość sobie już pozmieniał język i dodał przyjaciół.
PS2: Na prośbę o udostępnienie danych w ustawieniach konta (jest taka opcja tam), oczywiście okazało się, że w bazie danych moje wcześniej podawane informacje ZGADZAŁY SIĘ, łącznie z adresami zakupów i tak dalej. A czemu mnie nie przepuszczał system? Kto wie...
PS3: Swoją droga, jak już odzyskacie konto, to kilkustopniową weryfikację zakładajcie na mailu jak i koncie EA. Zawsze to zminimalizuje ryzyko kradzieży.- zwariowanapusia3 months agoNewcomer
Natrafiłam na Twój wpis i jestem ciekawa jak dokładnie opisałeś swój problem na EA help USA bo ja próbuje juz chyba 30 raz i nadal nikt mi nie pomógł 😩😩 Już sama nie wiem co mam im pisać albo jak udowodnić, że to moje konto. Może coś podpowiesz jak sformuowałeś wiadomość z problemem albo cokolwiek?
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 3 hours ago
- 7 hours ago
- 2 days ago
- 2 days ago
- 2 days ago